Economic

Imprumuturi mai scumpe pentru Irlanda

Ziarul de Vrancea
3 feb 2011 477 vizualizări
Agentia de evaluare financiara Standard & Poor's (S&P) a retrogradat cu o treapta, de la "A" la "-A", ratingul Irlandei si a avertizat ca acest calificativ ramine sub supraveghere, cu implicatii negative, din cauza incertitudinilor legate de necesarul de finantare al sectorului bancar

Pe acelasi nivel de rating cu Irlanda se plaseaza state precum Portugalia sau Botswana, noteaza Bloomberg. Premierul irlandez, Brian Cowen, a dizolvat marti Parlamentul si a fixat convocarea de alegeri legislative anticipate la 25 februarie, dupa ce parteneri din coalitie s-au retras de la guvernare. Popularitatea executivului s-a redus semnificativ dupa ce deficitul bugetar al statului a crescut, nevoie de finantare a bancilor s-a majorat, iar guvernul a fost nevoit sa ceara ajutor de la Uniunea Europeana (UE) si Fondul Monetar International (FMI). "Perspectiva negativa reflecta incertitudinile care inconjoara marimea necesarului de capital aditional al sistemului financiar, in mare parte detinut de stat", se arata intr-un comunicat al S&P.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.