Economic

Managerii financiari lipsesc cel mai des de la slujba

Ziarul de Vrancea
2 feb 2011 604 vizualizări
Asa arata un studiu realizat de firma de consultanta PwC

Sectorul serviciilor financiare a raportat in 2009 cea mai mare rata a absenteismului angajatilor, cel mai ridicat nivel fiind inregistrat la nivel de management, unde circa 12% din totalul orelor de munca nu au fost lucrate, potrivit unui studiu al firmei de consultanta PwC. "Sectorul serviciilor financiare a fost serios afectat de efectele secundare ale crizei. Angajatii au fost solicitati sa investeasca efort suplimentar in specializarea in alte arii de activitate, mai putini oameni au livrat acelasi numar de activitati si lipsa oportunitatilor pe piata fortei de munca sint trei aspecte care au condus la conturarea comportamentelor contra-productive", a aratat Lavinia Tinculescu, manager consultanta in resurse umane in cadrul PwC. Studiul PwC arata ca din totalul orelor nelucrate de catre manageri, 83% au reprezentat absente nemotivate, iar restul concedii medicale. Pe intreg sectorul financiar, rata absenteismului a fost de 7,4%. Totodata, potrivit lui Tinculescu, sectorul financiar s-a caracterizat si prin cea mai ridicata rata a recrutarilor interne, de 13,8%, indicind o dinamica organizationala sporita privind schimbarea posturilor in interiorul organizatiei. Ea a explicat ca multe organizatii prefera sa faca recrutari din intern, insa aceasta politica poate conduce la obligativitatea de a presta anumite servicii pentru care nu exista pregatire suficienta sau care de regula erau efectuate de mai multe persoane. Pe medie, costurile anuale ale absenteismului in cadrul companiilor au crescut cu 37%, de la 671 euro/angajat in 2008 la 917 euro pe angajat in 2009. Pe de alta parte, sectorul Telecomunicatii si Tehnologie s-a conturat ca fiind cel mai productiv si mai sanatos sector in termeni de comportament al angajatilor, inregistrind cea mai ridicata rata de rentabilitate a angajatilor, ca rezultat al investitiilor pe care companiile le-au facut in achizitia, implementarea si gestionarea tehnologiei, precum si in instruirea angajatilor. "Practic, la 1 leu investit, s-au intors in organizatie 3,1 lei", a spus Tinculescu. Mai mult, acest sector a raportat si cea mai scazuta rata a absenteismului, de 3,2%, dar si cel mai mare numar de ore de training, respectiv 30 de ore/angajat/an. Rentabilitatea medie in Rominia a fost de 1,53%, cea mai scazuta rata fiind inregistrata in sectorul bunurilor de larg consum (1,2%).




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.