Economic

Guvernul va lua in calcul vinzarea la bursa a altor actiuni Romgaz

Ziarul de Vrancea
17 ian 2011 486 vizualizări
Guvernul va lua in calcul vinzarea altor pachete de actiuni minoritare la Romgaz dupa listarea la BVB a 15% din titluri, operatiune care va fi derulata pe piata de capital interna si/sau internationala, pastrind insa pachetul majoritar de actiuni

Vinzarea de catre stat a unui numar suplimentar de actiuni minoritare din pachetul detinut la compania Romgaz este prevazuta, ca varianta de analiza, intr-un document oficial obtinut de MEDIAFAX. "La Societatea Nationala de Gaze Naturale Romgaz Medias se va avea in vedere realizarea de investitii in scopul cresterii capacitatii de inmagazinare subterana a gazelor. Avind in vedere importanta strategica pe care societatea o detine in economia romaneasca, ulterior derularii actiunii de valorificare a pachetului de actiuni reprezentind 15% din capitalul social prin mecanisme ale pietei de capital, se va analiza oportunitatea valorificarii de pachete minoritare de actiuni pe piata reglementata de capital interna si/sau internationala, cu pastrarea pachetului majoritar de actiuni in proprietatea statului", este anuntat in document. Romgaz este una dintre cele doua mari companii producatoare de gaze din Romania, alaturi de OMV Petrom (SNP), si este controlata de stat, prin Ministerul Economiei, care detine 85,01% din actiuni.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.