Economic

Irlanda plinge dupa investitia Intel din Romania

Ziarul de Vrancea
19 dec 2010 366 vizualizări
Irlanda a pierdut investitia pentru ca nu a putut garanta Intel suficienti absolventi din domeniul IT care sa intruneasca cerintele grupului

Pierderea unei investitii Intel in favoarea Romaniei, dupa ce autoritatile de la Dublin nu au putut asigura gigantului IT american suficienti absolventi bine pregatiti si conditii financiare atractive, a alarmat mediul academic si de afaceri din Irlanda, potrivit cotidianului local Independent. Cele 200 de slujbe asigurate de proiectul Intel vor merge in Romania, noteaza Independent, chiar daca pe lista restrinsa cu locatii avute in vedere pentru investitie s-a aflat si Irlanda. Romania a asigurat un numar mai mare de absolventi IT si, posibil, un pachet financiar, constind din scutiri de taxe si alta natura, mai atractiv decit Irlanda. Intel Corporation a deschis in noiembrie, la Bucuresti, un centru de cercetare si dezvoltare software, in urma unei investitii in valoare de citeva milioane de euro, reprezentind primul proiect greenfield realizat de compania americana in acest sector in Europa. in Europa, Intel are 19 astfel de centre de cercetare, iar la nivel mondial 50 de laboratoare in 20 de state. Asigurarea investitiei pentru noul centru ar fi reprezentat un stimulent pentru cercetare la divizia Intel din Irlanda, unde, in prezent, sint angajati aproximativ 5.000 de persoane, majoritatea in productie. O parte mai mica, dar in crestere, din totalul angajatilor este implicata in cercetare. Irlanda a pierdut investitia pentru ca nu a putut garanta Intel suficienti absolventi din domeniul IT care sa intruneasca cerintele grupului, au afirmat surse apropiate situatiei pentru Independent. Dezvaluirea motivului pentru care a fost pierdut proiectul a cauzat ingrijorare. Atit Confederatia Angajatorilor si Afacerilor din Irlanda, cit si Academia de Inginerie au avertizat ca acesta este un "semnal de alarma" si au afirmat ca au existat si alte cazuri de locuri de munca pierdute din cauza deficitului de absolventi bine pregatiti. Un studiu recent al confederatiei angajatorilor, derulat in rindul a 340 de companii, a evidentiat ca 25% din aceastea au intimpinat dificultati in recrutarea de absolventi cu pregatire adecvata. Doua treimi din cei nemultumiti au indicat activitati din domeniul ingineriei. Academia a cerut guvernului de la Dublin sa abordeze cit mai rapid problema standardelor foarte scazute la disciplina matematica din scolile irlandeze.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.