Economic

Avertizare de furtuna in economia autohtona

Ziarul de Vrancea
25 oct 2010 774 vizualizări
Potrivit unui sondaj realizat de institutul ZEW si grupul austriac Erste perceptia privind evolutia economiei Romaniei in urmatoarele sase luni s-a inrautatit, in timp ce la nivelul Europei de Est s-a imbunatatit

Perceptia expertilor financiari privind perspectivele economiei Romaniei in urmatoarele sase luni s-a inrautatit in octombrie, in timp ce la nivelul Europei Central si de Est aceasta s-a imbunatatit, potrivit unui sondaj efectuat de institutul ZEW si grupul austriac Erste. Indicele ZEW privind asteptarile specialistilor pentru Romania in urmatoarele sase luni a coborit de la 21,3 puncte in septembrie la 14 puncte in octombrie, se arata intr-un comunicat al institutului german. Pentru Europa Centrala si de Est, indicele asteptarilor la sase luni a crescut cu doua puncte, de la 17,3 la 19,3 puncte. incepind din octombrie, studiul include si Turcia. Specialistii consultati de ZEW se asteapta ca Turcia sa inregistreze cea mai buna evolutie din regiune in urmatoarele sase luni, evaluind economia acestui stat cu 20,9 puncte. Urmatoarele clasate sint Ungaria (16,5 puncte), Polonia (15,4 puncte), Romania (14 puncte), Slovacia (11,5 puncte), Cehia (10,2 puncte) si Croatia (7,4 puncte). Romania a ramas pe penultimul loc in regiune in functie de perceptia situatiei actuale. Indicele respectiv a crescut de la -43,4 puncte in septembrie la -26,2 puncte in octombrie. La nivelul regiunii, situatia actuala s-a imbunatatit, indicele aferent urcind de la -5,7 puncte in septembrie la 3,2 puncte. Sondajul pe luna octombrie include si Turcia. Economia Turciei a fost inclusa in sondaj pe primul loc si in functie de situatia curenta, indicele privind evaluarea de catre expertii consultati de ZEW situindu-se la 45,9 puncte. Pe urmatoarea pozitie se afla Polonia (12,4 puncte) si Cehia (11,7 puncte). Urmatoarele state au obtinut un scor negativ, respectiv Slovacia (-1,2 puncte), Croatia (-17,2 puncte), Romania (-26,2 puncte) si Ungaria (-31,4 puncte). Sondajul ZEW pentru Europa Centrala si de Est include Romania, Bulgaria, Croatia, Cehia, Ungaria, Polonia, Serbia, Slovacia, Slovenia si, incepind din octombrie, Turcia.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.