Economic

Incepe saptamina marilor proteste

Ziarul de Vrancea
20 sep 2010 493 vizualizări
Cel putin asa sustin sindicalistii care nu au ajuns nici simbata la un acord cu premierul Emil Boc

Presedintele Cartel-Alfa, Bogdan Hossu, a declarat simbata, la finalul intilnirii de la Palatul Victoria, ca sindicatele i-au comunicat premierului ca nu se pune in discutie anularea actiunilor de protest pentru perioada urmatoare. "Am constatat o lipsa de responsabilitate a Guvernului. Nu se doreste combaterea evaziunii fiscale. Vor sa inghete salariul minim pe urmatorii ani , ceea ce inseamna o stimulare a evaziunii fiscale, justificind ca nu au capacitate. în sectorul bugetar nu se vrea revenirea la salariile din 2009. Angajatii vor fi penalizati si in 2011", a spus Bogdan Hossu. Liderul sindical a aratat ca procenul prevazut pentru cheltuielile pentru invatamint si sanatate - sectoare prioritare - va fi diminuat pina in 2013, astfel ca se va ajunge la o alocare de 2,3% din PIB. Hossu a precizat ca in urmatoarele doua saptamini Cartel-Alfa va scoate in strada aproximativ 26.000 de oameni si a indemnat cetatenii sa reactioneze pentru ca "altfel, neiesirea in strada inseamna o acceptare tacita a masurilor Guvernului".


Punctul culminant al demonstratiilor va fi miercuri


La rindul sau, liderul Confederatiei Sindicale Democrate din Romania (CSDR), Ioan Baciu, a declarat ca premierul nu a vrut sa discute decit punctele care nu implica alocarea de bani. în privinda cresterii salariului minim, Emil Boc nu a acceptat nici o propunere, urmind ca sindicatele sa aiba o intilnire cu patronatele pe aceasta tema. Potrivit liderului CSDR, premierul le-a spus sindicalistilor ca pe legea pensiilor nu se mai poate discuta pentru ca aceasta este deja la Curtea Constitutionala. Membri ai CSDR vor picheta astazi, conform programului stabilit initial, sediul Guvernului. De altfel, potrivit liderilor de sindicat, aceasta saptamina va fi dominata de proteste in strada. Punctul culminant ar urma sa aiba loc miercuri, cind in fata Palatului Victoria sint asteptati peste 20 de mii de oameni.





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.