Economic

Din cauza neincrederii, dezvoltatorii imobiliari vind servicii terapeutice

Ziarul de Vrancea
16 sep 2010 361 vizualizări
Dezvoltatorii imobiliari vind acum servicii terapeutice, in loc de case, pentru ca potentialii clienti nu au incredere in piata, a declarat, ieri, Dan Ioan Popp, presedintele companiei imobiliare Impact Developer & Contractor Bucuresti (IMP).

"Problema este urmatoarea: noi nu mai vindem case, nu mai vindem beneficii. Stiti ce vindem noi? Terapeutica. Noi vindem terapeutica. Noi incercam sa le dam oamenilor incredere. E ceva incredibil. Discutiile cu echipa de vinzare au inceput sa fie urmatoarele: Citi metri patrati? Ce are? Din ce e facuta? Dar cine mai sta?...Dar nu vreau sa cumpar. Dar stai domnule putin! Cetateanul, dupa ce stai de vorba cu el trei luni, spune: dar nu pot sa cumpar. De ce? ii e frica. Atunci noi am ajuns sa facem cursuri de analiza tranzactionala si programare neurolingvistica. Intelegeti ce vindem astazi?", a spus Pop, la intilnirea ZF Expert "Lehman Brothers - doi ani de la falimentul care a adus criza". Omul de afaceri Florin Andronescu, prezent la discutie, a mentionat ca acestea sint de fapt tehnici de marketing, de vinzari, utilizate in strategii mai sofisticate. Popp a adaugat ca exista o puternica neincredere in rindul romanilor, care impreuna cu scaderea veniturilor si accesul limitat la finantare au dus la reducerea cererii pentru locuinte. "Noi ca natie, noi sintem inca dominati de neincredere si pesimism. Sint foarte satisfacut ca, uneori, oameni importanti din tara asta spun: zimbiti, fiti optimisti", a adaugat seful Impact. Popp este cel mai mare actionar al Impact Developer & Contractor Bucuresti, listat la Bursa de Valori Bucuresti. in anul 2007, Popp a vindut 3,08% din titlurile Impact diviziei imobiliare a Lehman Brothers.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.