Economic

Platile cu ajutorul cardului, inlocuite de cele cu telefonul mobil

Ziarul de Vrancea
10 sep 2010 534 vizualizări
Cele mai mari trei banci olandeze si primii trei operatori de telefonie mobila pregatesc un proiect care va permite consumatorilor sa plateasca pentru bunuri si servicii cu telefonul mobil, in locul traditionalului card din plastic, transmite Reuters

Pina in 2012, olandezii vor putea plati prin apropierea telefonului terminalele point-of-sale din magazine, tehnologia bazindu-se pe comunicatii wireless ultra-scurte si date securizate si encriptate stocate in telefon, potrivit unui comunicat transmis joi de cele sase companii. Cartela SIM a telefonului va contine totodata software de securizare a platilor, similar cu cel folosit acum in tranzactiile pe internet. Bancile care participa la proiect sint Rabobank, ING si ABN.Amro, iar operatorii telecom sint KPN, Vodafone si divizia T-Mobile a Deutsche Telekom. Companiile au anuntat ca vor crea o companie joint-venture pentru dezvoltarea proiectului. Japonia are deja un astfel de sistem implementat, iar mai multe banci si grupul Visa au un proiect similar in Statele Unite, unde au inceput deja testele. Proiectul olandez este primul de acest fel din Europa.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.