Economic

Blidar: Am infiintat Banca Feroviara din cauza arogantei celor straine

Ziarul de Vrancea
19 aug 2010 526 vizualizări
Noi am pornit pe acest drum din cauza comportamentului neprietenos si arogant al bancilor straine, practicind comisioane si dobinzi mari, mult peste cele practicate de bancile-mama , sustine omul de afaceri Valer Blidar

Omul de afaceri Valer Blidar afirma ca a infiintat Banca Comerciala Feroviara (BCF) din cauza "comportamentului neprietenos si arogant" al bancilor straine care activeaza in Romania, unde solicita comisioane si dobinzi mari, mult peste cele practicate de bancile-mama. "Scopul a fost acela de a oferi servicii de calitate si pentru romani. Noi am pornit pe acest drum din cauza comportamentului neprietenos si arogant al bancilor straine, practicind comisioane si dobinzi mari, mult peste cele practicate de bancile-mama in tarile lor", a spus Blidar, cu ocazia lansarii ofertei de creditare a bancii. Blidar, care ocupa si pozitia de presedinte la BCF, a spus ca nu a avut niciodata credite la banci, ca om de afaceri, ci doar depozite."Tot ce am facut am facut din surse proprii. Relatia mea cu bancile a fost buna, pentru ca eu am avut doar depozite, si nu credite", a spus Blidar. La inceputul lunii august, presedintele Traian Basescu a declarat, ca in perioada 2007-2008 s-a inregistrat o crestere economica "bolnava", stimulata si de bancile "care acum tipa si dau lectii", si care arata o "obraznicie a celor care au dezechilibrat bugetul Romaniei". "Eu n-o sa apar bancile, nici mie nu-mi place modul cum se derobeaza de orice raspundere pentru situatia in care au adus Romania. Ei dadeau cu buletinul credite, ei erau avertizati de guvernator si acum dau lectii la televizor, ceea ce e tipul de obraznicie al celor care au dezechilibrat bugetul Romaniei si acum dau lectii", a mai spus seful statului. Referitor la perioada economica dificila pe care o traverseaza si sistemul bancar, Blidar a afirmat ca BCF nu resimte criza economica, pentru ca institutia a fost infiintata chiar in timpul crizei si nu detine un portofoliu de credite neperformante, fiind in proces de dezvoltare si extindere. "Sintem in avantaj fata de alte banci. Creditele neperformante care apar in fiecare luna la unele banci sint mai mari decit veniturile", a precizat Blidar. BCF a deschis miercuri doua noi unitati in Arad, la un an de la primirea autorizatiei de functionare, si a lansat oferta de credite atit pentru persoanele fizice, cit si pentru cele juridice. Referindu-se la planurile de dezvoltare, directorul general al BCF, Petre Tulin, a spus ca urmeaza sa fie lansate noi produse si servicii, precum internet banking-ul. "Vom emite primele carduri undeva la sfirsitul lunii octombrie", a adaugat Tulin. El a mai aratat ca pentru noile sucursale care vor fi deschise, pina la zece in urmatoarele sase luni, sint vizate orasele mari, precum Bucuresti, Brasov, Satu Mare sau Iasi. Oferta de creditare pentru persoane fizice include imprumuturi pentru investitii imobiliare si pentru nevoi personale. Pentru companii, banca furnizeaza credite pentru finantarea activitatii curente, dar si a proiectelor de investitii.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.