Economic

Spatiile industriale inchiriate in primul semestru s-a marit de trei ori

Ziarul de Vrancea
18 aug 2010 554 vizualizări
Suprafata spatiilor industriale inchiriata in primul semestru a crescut cu 350% fata de perioada similara a anului trecut, la 63.100 metri patrati, in timp ce livrarile de noi proiecte au totalizat 46.500 metri patrati, sub nivelul din primul semestru din 2009, potrivit CB Richard Ellis Eurisko

"Cele doua trimestre au fost echilibrate, fiecare avind peste 30.000 de metri patrati inchiriat sau prenchiriat. Activitatea desfasurata in spatiile ocupate de proprietar reprezinta un aditional de 20.000 metri patrati pentru acest semestru", se arata intr-un raport al companiei de consultanta imobiliara. Suma spatiilor noi livrate in piata, de 46.500 metri patrati, este cu 34% mai mica decit cea inregistrata anul trecut, cind peste 70.000 metri patrati de spatii au fost livrati, exclusiv unitati apartinind dezvoltatorilor imobiliari. Din spatiul total livrat in 2009 si semestrul unu din 2010, peste 55% se afla in Bucuresti, iar alte orase, precum Brasov, Timisoara si Ploiesti au inregistrat livrari de unitati industriale de clasa A. "In general, dezvoltatorii sint destul de reticenti la construirea pe o baza speculativa, prin urmare, doresc sa ofere un spatiu care este deja cel putin 50% pre-inchiriat. Acest lucru este cazul pentru Ploiesti West Park-faza1, unitate pre-inchiriata de catre Unilever inca de la mijlocul anului 2009 si care a fost inaugurata in al doilea trimestru al anului 2010. Spatiul livrat in Ploiesti, plus prima faza a Timisoara Airport Park, livrat in semestrul unu 2010, sint spatii de clasa A, in ton cu cerintele chiriasilor pentru spatii logistice de calitate", se mentioneaza in raport. Stocul de spatii industriale moderne, de clasa A si B, din Romania a ajuns la 1,27 milioane metri patrati, din care 70% este situat in zona Bucuresti. Rata de neocupare este de aproximativ 14% in Capitala si de peste 16% in alte orase din tara.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.