Economic

BCR sustine ca Guvernul nu mai are spatiu sa jongleze cu impozitele

Ziarul de Vrancea
18 aug 2010 615 vizualizări
O noua majorare de taxe si impozite ar creste substantial sansele ca economia sa nu revina in teritoriul pozitiv si Romania sa inregistreze in 2011 al treilea an de recesiune, considera analistii BCR

"O noua majorare a taxelor si impozitelor ar creste foarte mult sansele ca economia romaneasca sa ramina pe scadere al treilea an consecutiv", a declarat, ieri, economistul-sef al bancii, Lucian Anghel, la prezentarea raportului privind tintele macroeconomice trimestriale. Pe de alta parte, Anghel nu vede oportuna nici adoptarea unor masuri de relaxare fiscala pina cind veniturile bugetare nu vor atinge macar 33% din PIB. Singurele masuri de sustinere din partea guvernamentala agreate de economistul-sef al BCR sint schemele de garantare, care nu afecteaza deficitul bugetar pe cash si sint sustinute si de Fondul Monetar International. BCR prognozeaza pentru acest an o contractie a economiei de 3% (PIB - 509 miliarde lei), iar pentru 2011 un avans al PIB de 1,2%, la 544 miliarde lei. Prognoza bancii indica pentru 2012 un PIB nominal de 583 miliarde lei, corespunzator unei cresteri reale de 2,3%. Pentru urmatorii doi ani, analistii bancii anticipeaza o dinamica a consumului privat sub variatia reala a PIB, respectiv de 1% in 2011 si 2% in 2012. Pentru 2010, banca se asteapta la un deficit bugetar de 7% din PIB, iar pentru anul viitor de 5,3% din PIB. Prognoza BCR arata un virf in privinta ratei somajului de 9,4% la finele acestui an, dupa care va cobori treptat la 9,1% in 2011 si 8,8% in 2012.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.