Economic

O companie americana vrea sa investeasca 126 milioane dolari in Romania

Ziarul de Vrancea
10 iul 2010 604 vizualizări
Lufkin Industries planuieste ridicarea unei fabrici de utilaje petroliere

Furnizorul american de echipamente si servicii pentru industria de petrol si gaze Lufkin Industries intentioneaza sa construiasca, pina in 2012, o fabrica in Romania, linga Ploiesti, investitia fiind estimata la 126 de milioane de dolari. "Lufkin Industries anunta intentia de a construi o facilitate de productie linga Ploiesti. Unitatea va produce echipamente pentru diviziile Cimpuri Petroliere si Transportul Energiei", se arata intr-un comunicat al companiei. Uzina, care va fi construita pe un teren de 82 de acri (33 hectare), va asigura initial putin peste 300 de locuri de munca. Guvernul Romaniei, prin Ministerul Finantelor Publice, a acceptat sa asigure pentru Lufkin stimulente pentru dezvoltare si asistenta financiara de 28 de milioane de euro, suma echivalenta cu aproape 30% din costul facilitatii. "Operatiunea din Romania reprezinta un pas important in strategia noastra de a ne extinde geografic. Aceasta operatiune ne va imbunatati pozitia pe pietele in crestere din emisfera estica. Afacerea din Romania va servi ca un hub strategic destinat pietei europene si pentru a facilita exporturile catre Rusia, Asia Centrala, Africa de Nord, Orientul Mijlociu si Asia de Est. Localizarea operatiunii in Romania aduce multe avantaje. In plus, Romania asigura pentru Lufkin acces la sursele locale de materii prime", a declarat, in comunicat, Jay Glick, directorul general al Lufkin Industries. Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a apreciat la o intilnire cu directorii Lufkin ca afacerea reprezinta o dezvoltare buna pentru Romania si pentru economie, deoarece va crea locuri de munca, va transfera tehnologie moderna si va stimula exporturile catre zona Eurasia, Orientul Mijlociu si Africa de Nord, utilizind, totodata, resursele naturale pentru a aduce venituri la bugetul de stat. "Vedem in decizia Lufkin un semn de incredere in economie si forta de munca si in traditia Romaniei din sectorul energetic", a spus Vladescu. Lufkin are peste 2.800 de angajati la nivel mondial. Compania vinde si asigura servicii, printre altele, pentru unitati de pompare destinate exploatarilor petroliere si de gaze naturale, sisteme automate si elemente de transport al energiei electrice. Lufkin detine uzine in SUA, Argentina si Franta.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.