Economic

Munca la negru si frauda pe TVA au ajuns la 20,4% din PIB

Ziarul de Vrancea
21 iun 2010 460 vizualizări
Economia ascunsa, care include in principal munca la negru si frauda pe TVA, reprezenta la finele primului trimestru 20,4% din PIB, in urcare de la 19,8% din PIB la sfirsitul anului trecut si 19,6% in 2008, potrivit datelor INS.

"Economia ascunsa a crescut constant, incepind cu anul 2004, cind reprezenta 14,5% din PIB", a declarat Adriana Ciuchea, director general la Directia de Conturi Nationale si Sinteze Macroeconomice din Institutul National de Statistica (INS). Reprezentantul INS a aratat ca ponderea cea mai ridicata in cadrul economiei ascunse este detinuta de munca la negru. Ea a explicat ca datele privind economia ascunsa nu cuprind partea ilegala, respectiv prostitutia, drogurile, contrabanda cu tigari si alcool, precum nici impozitele si contributiile nefiscalizate. "Am solicitat la Eurostat un model pe care sa il utilizam incepind cu anul 2012, prin care sa includem si aceste categorii", a mai spus Ciuchea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.