Economic

Jale pe piata constructiilor

Ziarul de Vrancea
29 mai 2010 597 vizualizări
Numarul autorizatiilor de construire pentru cladiri rezidentiale a crescut in aprilie cu 7% fata de martie, la 3.686 documente, dar a scazut cu 9,5% fata de aceeasi luna din 2009, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS). Din totalul autorizatiilor eliberate, 63,9% sint pentru zona rurala, se arata intr-un comunicat al INS.

Distributia in profil regional evidentiaza un avans al numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale in majoritatea regiunilor de dezvoltare. Cele mai importante cresteri s-au inregistrat in regiunile: Sud-Muntenia (plus 116 autorizatii), Nord-Est (plus 70 autorizatii) si Sud-Vest (plus 49 autorizatii). Scaderi au avut loc in regiunile de dezvoltare Centru si Nord-Vest. Comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, in aprilie 2010 s-au eliberat cu 385 mai putine autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, scadere reflectata in aproape toate regiunile de dezvoltare. Cele mai importante reduceri au fost in regiunile de dezvoltare: Bucuresti-Ilfov (-105 autorizatii), Sud-Est (-100 autorizatii), Nord-Vest (-78 autorizatii) si Nord-Est (-58 autorizatii). Cresteri ale numarului de autorizatii eliberate pentru construirea de cladiri rezidentiale s-au inregistrat in regiunea de dezvoltare Centru (A13 autorizatii). In primele patru luni s-au eliberat 11.307 autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, in scadere cu 22,8% fata de perioada corespunzatoare a anului precedent.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.