Economic

Consilierii lui Videanu isi rotunjesc bine veniturile cu tot felul de sinecuri

Ziarul de Vrancea
28 mai 2010 457 vizualizări
Opt dintre cei noua consilieri ai ministrului Economiei au incasat suplimentar sume de pina la 22.083 lei Aproape toti consilierii personali ai ministrului Economiei si-au suplimentat in aprilie veniturile din calitatea de reprezentanti ai altor structuri ale insitutiei, unul dintre acestia incasind un venit net suplimentar de 22.083 lei, de trei ori ori mai mare decit salariul brut al ministrului. Consilierul ministrului Economiei, Monica Maurer, a incasat in aprilie suma de 22.083 lei, din calitatea de membru al Comitetului de Finantari, Garantii si Asigurari de la Eximbank.

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, are un salariu brut de 7.643 lei. Cei noua consilieri personali ai ministrului Economiei au avut in aprilie salarii brute cuprinse intre 1.385 lei si 3.876 lei, insa opt dintre ei au incasat suplimentar sume cuprinse intre 47 lei si 22.083 lei, potrivit datelor publicate ieri de institutie. De asemenea, cei cinci secretari de stat ai institutiei au salarii brute de 6.691 lei, insa patru dintre acestia au obtinut venituri suplimentare din reprezentarea ministerului in "structuri constituite la nivelul altor unitati" in valoare de 22.092 lei, 18.500 lei, 10.296 lei, respectiv, 840 lei. Directorul de Cabinet al lui Videanu, care are un salariu brut de 3.461 lei, a avut un venit suplimentar in aprilie de 19.750 lei. Directorul de Cabinet al ministrului este Marian Turlea. Seful Directiei generale de energie, petrol si gaze din minister a avut in aprilie un salariu brut de 6.954 lei, la care s-au adaugat 4.200 lei. Totodata, un director din cadrul Directiei de energie, al carui salariu brut a fost de 3.846 lei, a primit pe linga salariu, suma de 8.534 lei. Directorii adjuncti ai Autoritatii de management pentru programul operational "Cresterea competitivitatii economice", prin care sint gestionate fonduri europene, au avut in aprilie salarii brute cuprinse 5.922 lei si 6.192 lei, in timp ce directorul general al acestui organism a avut un salariu brut de 6.954 lei. "In conformitate cu deciziile referitoare la diminuarea efectelor crizei economice, adoptate de Guvern, veniturile suplimentare incasate pina la sfirsitul anului 2010, din indemnizatiile reprezentantilor ministerului in societatile din domeniul energetic, la care statul detine, in urma procesului de privatizare, un pachet minoritar de actiuni, vor fi donate la Fondul de solidaritate", se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.