Economic

Politele RCA pentru case vor fi emise din vara

Ziarul de Vrancea
26 mai 2010 578 vizualizări
Primele polite de asigurare obligatorie a locuintelor vor fi emise in cursul lunii iulie sau, cel mai tirziu, in august, dupa semnarea contractului de reasigurare, care deja a fost creionat in linii mari, a declarat, ieri, directorul general al PAID, Marius Bulugea.

"Exista un proiect al contractul de reasigurare, pe care Pool-u de Asigurare impotriva Dezastrelor (PAID) il va semna in perioada urmatoare. De asemenea, se fac teste cu privire la transmiterea datelor din viitoarele polite, care vor fi intermediate de actionarii PAID, catre baza de date in care vor fi stocate. Dupa semnarea contractului si finalizarea testelor, cred ca in iulie sau cel mai tirziu in august vor fi emise primele polite", a spus Bulugea. El a estimat ca, in primul an, ponderea locuintelor asigurate obligatoriu se va situa intre 20 si 30%. PAID a inceput discutiile cu brokerii de reasigurare Willis, AON, Guy Carpenter, Stellar Re si RFIB. Ultimul s-a retras de la negocieri. Societatea care va emite politele de asigurare obligatorie a locuintei a fost infiintata in septembrie 2009, cind 13 asiguratori au semnat actele de constituire a Pool-ului, aportul acestora la capitalul social al asiguratorului fiind de 4,545 milioane de euro (19,34 milioane lei). Cu o participatie de 15% s-au inscris Astra, Platinum Romania si Groupama Asigurari. ABC Asigurari, Ardaf, Carpatica Asig, Certasig, City Insurance, Credit Europe Asigurari, Euroins (fosta Asitrans), Generali si Grawe Romania s-au inregistrat, fiecare, cu o participatie de 5,5%. Legea 260 privind asigurarea obligatorie a locuintelor a fost adoptata in noiembrie 2008. Conform legislatiei, proprietarii de imobile sint obligati sa incheie o polita de asigurare, prima fiind diferentiata in functie de tipul de locuinta, intre 10 si 20 de euro. Valoarea asigurata a unei locuinte nu va depasi 20.000 de euro, iar nivelul minim se va situa la 10.000 de euro.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.