Economic

N-avem atitia bogati ca sa dam la toti saracii pe care ii avem¡Â±

Ziarul de Vrancea
26 mai 2010 535 vizualizări
Romania nu are in prezent suficient de multi oameni bogati pentru "a putea da" la toti saracii, a declarat ieri ministru Finantelor, Sebastian Vladescu, adaugind ca riscul pe care Romania il translateaza este de a ajunge la violenta.

"N-avem atitia bogati ca sa dam la toti saracii pe care ii avem. Romania nu este suficient de bogata pentru a oferi cetatenilor romani viata pe care Europa ar dori sa le-o ofere si pe care noi le-o dorim", a spus Vladescu, prezent la Forumul Financiar 2010. Declaratia vine dupa ce directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, a afirmat saptamina trecuta la postul de televiziune France 2 ca FMI a propus Guvernului majorarea impozitelor, in special pentru cei mai bogati, dar autoritatile din Romania au luat decizia taierii salariilor functoionarilor. Vladescu a adaugat ca, in vremurile actuale, masurile obisnuite, precum cresterea unor taxe, nu mai sint suficiente. "Singura resursa pe care Romania poate sa o aiba este resursa umana. Acesti oameni incercam noi sa-i ajutam in acest moment (...) Cred ca facem ce trebuie pentru cetatenii romani, chiar daca in momentul de fata pare o sinucidere politica. A lasa mai multi bani in economia Romaniei era o necesitate absoluta", a aratat Vladescu. Ministrul a mentionat insa ca riscul pe care Romania il translateaza in prezent este de a ajunge la violenta. "De foarte multe ori in aceste perioade exista riscul de violente. (...) Riscul pe care Romania il translateaza astazi este de a ajunge la violenta, conform analizelor care s-au facut. Violenta nu este utila nimanui si le face cel mai mult rau celor care o provoaca", a spus Vladescu. El a explicat ca masurile de reducere a cheltuielilor incurajeaza spiritul antreprenorial si lasa suficiente resurse pentru a intari speranta ca Romania poate creste.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.