Economic

India vrea sa infiinteze un centru de outsourcing intr-o inchisoare

Ziarul de Vrancea
24 mai 2010 627 vizualizări
India intentioneaza sa infiinteze un centru de outsourcing intr-o inchisoare din statul Andhra Pradesh, urmind sa angajeze 200 de detinuti cu studii adecvate care sa asigure anumite servicii pentru companii, ca introducere, procesare si transmitere de date, potrivit BBC

Proiectul va fi derulat la inchisoarea Charlapally, in apropierea capitalei Hyderabad a statului Andhra Pradesh, in urmatoarele patru luni. inchisoarea, cu 2.100 de detinuti, dispune de facilitati tehnologice de ultima ora. India este un hub al industriei mondiale de outsourcing, insa acesta este primul proiect prin care un astfel de centru va fi infiintat intr-o inchisoare. Proiectul este un parteneriat public-privat intre departamentul penitenciarelor si compania IT Radiant Info Systems. "Ideea este sa asiguram un viitor bun pentru condamnatii cu studii dupa ce vor iesi din inchisoare. Cu experienta din domeniul outsourcingului, orice companie ii va angaja in viitor", a afirmat directorul general al sistemului penitenciarelor din Andhra Pradesh, Gopinath Reddy. Inchisoarea a fost aleasa pentru proiect deoarece aproape 40% din detinuti au studii adecvate, a afirmat Reddy. Noua firma, care va asigura servicii si pentru banci, va lucra nonstop in schimburi de cite 70 de persoane. Detinutii angajati vor cistiga de pina la zece ori mai mult decit in mod obisnuit, a spus C. Narayana Charyulu, directorul Radiant. "Condamnatii primesc 15 rupii (33 de centi) pe zi pentru alte activitati, ca fabricarea de piese de mobilier din otel sau munca in industria textila, dar noi intentionam sa-i platim cu de la 100 de rupii (2,2 dolari) pina la 150 de rupii (3,32 dolari)", a spus el.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.