Economic

Ori platim salarii si pensii mai mici, ori din decembrie nu mai platim deloc

Ziarul de Vrancea
21 mai 2010 547 vizualizări
Declaratia ii apartine premierului Emil Boc si a fost facuta cu ocazia intilnirii cu sindicatele

Guvernul va adopta scrisoarea de intentie cu FMI in sedinta de miercuri, interval in care va continua discutiile cu sindicatele, patronatele si partidele politice, dar alternativa este plata unor salarii si pensii scazute sau sistarea acestor plati din luna decembrie, a declarat premierul Emil Boc. "Dialogul social nu se va opri niciodata, ci va continua. Miercuri se va aproba scrisoarea de intentie cu FMI, iar imediat va avea loc angajarea raspunderii, interval in care vom continua discutiile cu sindicatele, patronatele, partidele. In esenta insa, ori majoram taxele, ori reducem cheltuielile. Alternativa este sa platim salarii si pensii mai mici sau din decembrie sa nu mai platim deloc", a spus Boc, inaintea discutiei cu sindicatele. Dupa intilnirea cu sindicatele, Boc a spus ca Ministerele Finantelor si Muncii vor continua discutiile cu sindicatele pina miercuri, cind Guvernul va aproba scrisoarea FMI, si vor accepta propunerile acestora doar daca sint argumentate, dar acum exista opinii total diferite privind modul de reducere a cheltuielilor, a afirmat premierul Emil Boc "Guvernul este receptiv, dar nu poate fi orb la realitatile economice", a spus Boc. Premierul a mai spus ca este constient de faptul ca Guvernul "nu este simpatizat" din cauza masurilor de austeritate pe care intentioneaza sa le adopte, dar a apreciat ca in lipsa acestor masuri Romania ar fi condusa spre dezastru economic. "Stiu ca in acest moment Guvernul pe care il reprezint nu este un Guvern simpatizat, pentru ca daca ar fi un Guvern simpatizat, ar putea conduce Romania la dezastru si am putea pune in pericol viitorul acestei tari", a spus Boc. Ministrul Muncii a avut o pozitie si mai transanta. "Nu se va modifica scrisoarea, discutam azi cu sindicatele masurile din scrisoare", a spus ministrul Mihai Seitan inaintea intilnirii cu sindicatele, de la Ministerul Finantelor. Pe de alta parte, modificarea scrisorii suplimentare la acordul cu Fondul Momentar International convenita la inceputul lunii cu misiunea de evaluare a institutiei ar reprezenta o eroare, a declarat ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu. "Punctul meu de vedere este ca modificarea scrisorii de intentie ar fi o eroare", a precizat Vladescu. In replica, liderul "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat, ieri, ca sindicalistii vor iesi in strada mai devreme de 31 mai daca Guvernul isi asuma raspunderea pe masurile de reducere a cheltuielilor bugetare, anuntind actiuni ample de protest in ziua cind se va discuta motiunea de cenzura in Parlament. Bogdan Hossu a declarat ca daca Guvernul isi asuma raspunderea in Parlament, adica in aproximativ o saptamina, vor avea loc ample actiuni de protest ale sindicalistilor.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.