Economic

Raiffeisen a imprumutat fiica din Romania cu 35 milioane euro

Ziarul de Vrancea
17 mai 2010 615 vizualizări
Raiffeisen International a acordat in urma cu doua saptamini un imprumut subordonat, pe termen lung, de 35 milioane de euro subsidiarei din Romania, desi piata este supralichida si nu exista cerere pentru finantari, a declarat directorul general al grupului, Herbert Stepic.

"Am finantat din ce in ce mai mult subsidiara din Romania dupa semnarea acordului de la Viena si in mare ne-am majorat expunerea cu cel putin 500 de milioane de euro in total. Trebuie sa spun ca Romania este una dintre multele state supralichide, deci in prezent nu exista cerere pentru finantare, dar am injectat o finantare pe termen lung, acum doua saptamini, de 35 de milioane de euro in capital subordonat", a spus Stepic. Capitalul sub forma de imprumut subordonat este inclus in fondurile proprii de nivel doi, care sint incluse in calculul ratei solvabilitatii. Rata solvabilitatii reprezinta ponderea fondurilor proprii totale (fonduri proprii de nivel unu si doi) in activele ponderate la


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.