Economic

Numarul insolventelor s-a dublat in primul trimestru

Ziarul de Vrancea
11 mai 2010 513 vizualizări
Numarul companiilor care au intrat in insolventa s-a dublat in primele trei luni ale anului, la 9.766 de firme, pe fondul deteriorarii economiei, dar si a aminarii proceselor de anul trecut, astfel ca se creeaza premisele unui numar record de insolvente in acest an, potrivit Coface

"Pe linga deteriorarea economiei ce a determinat aceasta situatie de fapt, companiile inregistrind tot mai putine resurse pentru a se proteja in fata creditorilor, termenele foarte mari (uneori de 6 luni) pronuntate de instantele de judecata si aminarile din timpul anului 2009 datorate grevei magistratilor au contribuit la cresterea numarului de insolvente de aproape doua ori, fata de aceeasi perioada a anului trecut. Astfel, se creeaza premisele ca in anul 2010 sa se inregistreze un numar record de insolvente", se arata intr-un comunicat al Coface Romania. In primul trimestru din anul trecut, 5.173 de companii se aflau intr-una din fazele procedurii de insolventa. Potrivit Coface, ultimele date arata ca increderea consumatorilor este inca foarte scazuta, cresterea rapida a ratei somajului, temerile cu privire la viitoare concedieri (in special din sectorul public), creditarea restrictiva si scaderea cistigurilor reale determinind populatia sa fie mult mai reticenta in a cheltui si mai dornica de a economisi. "Romania ramine in continuare in plutonul tarilor codase in ceea ce priveste reluarea cresterii economice, numarul falimentelor din primul trimestru reflectind slabiciunea si greutatile cu care se confrunta companiile romanesti", a declarat, intr-un comunicat, Cristian Ionescu, Country Cluster Manager la Coface Romania, Bulgaria, Slovacia.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.