Economic

Toyota recheama pentru reparatii 34.000 de automobile 4X4

Ziarul de Vrancea
21 apr 2010 499 vizualizări
Constructorul auto nipon Toyota recheama pentru reparatii 34.000 de automobile cu tractiune 4X4 comercializate în mai multe regiuni din lume, din cauza unor probleme care duc la derapajul partii din spate a masinii în viraje, la viteze mari.

Toyota recheama 13.000 de masini marca Lexus, din modelul GX 460, din care 9.400 au fost vindute in SUA, iar cite 1.000 au fost comercializate in Rusia si Oman. Constructorul auto va repara, de asemenea, 21.000 de automobile Land Cruiser Prado in Rusia, Oman si Emiratele Arabe Unite. Constructorul a anuntat, luni, ca recheama 7.500 de masini Land Cruiser Prado si Lexus in Europa.

Compania a suspendat recent vinzarea modelului GX 460 in mai multe tari, dupa ce fiabilitatea automobilului a fost pusa sub semnul indoielii de catre revista de profil Consumer Reports. Publicatia a recomandat cititorilor sa nu cumpere varianta de Lexus din motive de siguranta, puse in evidenta de rezultatele unor teste. Astfel, spatele masinii ar tinde sa derapeze in curbe, la viteze mari, inainte ca un sistem automat sa reia controlul masinii. Toyota este implicata deja intr-o campanie de rechemare pentru reparatii a circa noua milioane de autovehicule din intreaga lume din cauza unor defectiuni la pedala de accelaratie si frina.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.