Economic

China confisca imbracaminte de lux importata din Romania din cauza calitatii

Ziarul de Vrancea
18 mar 2010 636 vizualizări
Autoritatile din provincia chineza Zhejiang au confiscat articole de imbracaminte de lux, produse sub marci ca Versace si Hugo Boss, importate din mai multe tari, printre care si Romania, invocind calitatea inferioara si chiar un eventual pericol pentru sanatatea cumparatorilor, transmite Reuters

Produsele confiscate au fost importate din mai multe tari, printre care Franta, Italia, Turcia, Vietnam, Romania, India, Coreea de Sud, Egipt si Vietnam, potrivit unui comunicat al Administratiei pentru Industrie si Comert a provinciei Zhejiang, care nu precizeaza cantitatile sau valoarea articolelor respective. Doar 43,5% din produsele de imbracaminte testate de oficialii chinezi in trei orase din Zhejiang au trecut testele de calitate. Autoritatile chineze au testat produse apartinind unor companii cunoscute ca Versace, Hugo Boss, Dolce & Gabbana, Tommy Hilfiger, Zara, H&M, Hermes sau Trussardi. "Situatia calitatii a determinat populatia sa-si puna semne de intrebare", se arata in comunicat. Ambasadorul Uniunii Europene (UE) la Beijing, Serge Abou, a afirmat ca daca produsele vizate sint originale si nu contrafacute, situatie des intilnita in China, atunci este foarte putin probabil sa prezinte riscuri pentru sanatatea consumatorilor. "Daca sint produse respectind standardele de pe piata noastra (europeana, n.r.), atunci nu exista niciun risc pentru sanatate", a declarat Abou pentru Reuters. Ambasada UE de la Beijing pastreaza legatura cu producatorii europeni implicati pentru a obtine mai multe detalii, a adaugat el. Cel putin o pereche de blugi testati prezentau un continut ridicat de formaldehida, substanta care poate cauza boli respiratorii si de piele, sau chiar cancer, a anuntat institutia chineza. Alte articole de imbracaminte aveau defecte mai obisnuite, ca etichetarea eronata privind marimea sau instructiunile de spalare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.