Economic

In numai doua saptamini, voucherele Rabla aproape ca s-au epuizat

Ziarul de Vrancea
6 mar 2010 628 vizualizări
"Am distribuit deja catre REMAT-uri 45.000 din cele 50.000 de vouchere pentru persoane fizice , sustine directorul Administratiei Fondului pentru Mediu

Voucherele destinate persoanelor fizice care doresc sa-si caseze masinile in editia 2010 a programului "Rabla" vor fi distribuite in totalitate pina la mijlocul saptaminii viitoare, a declarat, ieri, directorul Administratiei Fondului pentru Mediu, Gheorghe Popescu. "Am distribuit deja catre REMAT-uri 45.000 din cele 50.000 de vouchere pentru persoane fizice. Cel mai probabil luni sau marti le vom epuiza pe toate", a declarat Popescu. Acesta a mai spus ca, in aceste conditii, nu intentioneaza sa propuna modificarea regulii de alocare a voucherelor catre unitatile REMAT - cite maximum o suta pentru fiecare, cuantum ce poate fi suplimentat doar dupa epuizarea a 80 dintre ele. "Nu are rost sa modificam acum regula aceasta. Mai sint doar citeva mii de vouchere si am putea sa generam dezechilibre intre unitatile REMAT, in cazul in care acum am da unora mai multe cupoane decit celorlalte. Nu este corect sa schimbi regulile in timpul jocului", a spus Popescu. El a mai spus ca, avind in vedere succesul "fantastic" de care s-a bucurat editia 2010 a programului, era "aproape imposibil" sa nu apara si "evenimente mai putin fericite" precum conflictele intre cei care asteptau sa-si caseze masinile sau intre acestia si angajatii REMAT-urilor din tara la care cererea de vouchere a fost peste asteptari. Editia 2010 a programului Rabla a inceput in 18 februarie, principalele modificari fata de anii anteriori fiind faptul ca in schimbul masinii casate proprietarul primeste un voucher care poate fi valorificat la liber, dar si posibilitatea de a folosi maximum trei astfel de cupoane pentru cumpararea unei masini noi. Prima de casare a ramas la 3.800 de lei, iar Guvernul anunta la momentul lansarii ca spera sa scoata din uz intre 50.000 si 60.000 de rable. In primele doua saptamini de "Rabla" au fost casate peste 20.200 de masini, reprezentind aproape doua treimi din numarul total al masinilor distruse in program in intreg anul trecut.


Cistig de 2.100 la un tichet


Tichetele valorice de 3.800 de lei care se elibereaza in urma casarii masinilor pentru «Rabla» se tranzactioneaza la valori in jurul a 1.700 de lei, la 15 zile dupa startul programului de innoire a parcului auto. Daca la startul «Rabla», din data de 18 februarie, preturile solicitate variau de la 1.300 - 1.400 de lei la 2.000 de lei sau chiar mai mult, la 15 zile de la inceperea programului, "piata" voucerelor s-a asezat, pe baza cererii si a ofertei, la aproximativ 1.700 de lei pe tichet. Astfel, cei mai multi dintre vinzatorii contactati practica preturi fixe, de 1.700 de lei, si nu sint dispusi sa coboare oferta mai jos de acest nivel "pentru ca se cumpara sigur la acest pret, chiar daca nu imediat". Cumparatorii incerca se negocieze preturi cuprinse intre 1.400 - 1.500 de lei, insa unii dintre accepta oferta fixa, de 1.700 lei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.