Economic

Dacia, fiesta in Spania si Franta

Ziarul de Vrancea
2 mar 2010 654 vizualizări
Inmatricularile de autoturisme Dacia in Spania si in Franta au crescut in primele doua luni ale anului peste asteptari

Astfel in Spania au urcat de peste doua ori in primele doua luni ale anului, la 2.625 de unitati, iar piata locala a avansat cu 32,9%, la 161.411 autovehicule, potrivit datelor prezentate, ieri, de Asociatia Spaniola a Producatorilor de Autovehicule si Camioane. In ianuarie-februarie 2009 au fost inmatriculate in Spania 1.176 modele Dacia. Marca romaneasca ocupa pozitia a 17-a in functie de numarul inmatricularilor in primele doua luni ale anului, dintr-un total de 65 de constructori, potrivit unui raport al asociatiei. in ianuarie, Dacia se plasa pe locul al 19-lea, din 59 de producatori. Liderul pietei a fost in ianuarie-februarie Seat (14.988 de masini), urmat de Citroen (14.053 unitati) si Renault (13.901). Inmatricularile grupului francez Renault, proprietarul Dacia, au crescut cu 23,7% in primele doua luni, comparativ cu perioada similara a anului trecut. Seat a inregistrat o crestere de 17,8%, iar Citroen de 56,8%. De asemenea inmatricularile de autoturisme noi Dacia din Franta au inregistrat in primele doua luni cel mai puternic avans la nivel local, de 118%, comparativ cu perioada similara din 2009, la 14.761 masini, pe o piata in crestere cu 16%, potrivit Asociatiei Constructorilor Francezi de Automobile. Pe segmentul autoturisme, in primele doua luni ale acestui an Dacia a avut in Franta o cota de piata de 4,2%, fata de 2,2% in perioada similara din 2009. In februarie 2010, numarul de inmatriculari noi de autovehicule Dacia destinate pasagerilor s-a situat la 7.199, comparativ cu 3.364 unitati in aceeasi luna din 2009, ceea ce a asigurat constructorului auto o cota de piata de 4%. in februarie 2009, cota de piata era de 2,2%. Daca sint incluse rezultatele pe sectorul vehicule comerciale usoare, inmatricularile producatorului auto au urcat de la 7.042 unitati in ianuarie-februarie 2009, la 15.885 masini in primele doua luni din 2010.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.