Economic

Udrea o intoarce ca la Ploiesti in privinta scaderii numarului de turisti

Ziarul de Vrancea
8 feb 2010 581 vizualizări
Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat, recent, ca fenomenul de evaziune fiscala din domeniul turismului este mare si se manifesta in special in zona agroturismului si alimentatiei in turism

Udrea a spus, intr-o conferinta de presa, raspunzind unei intrebari privind statistica INS ce indica o scadere a numarului turistilor care au fost inregistrati in cursul anului trecut in tara, ca aceste statistici se fac pe baza datelor inregistrate oficial, dar ca aceste date pot fi denaturate de evaziunea fiscala. Ea a aratat ca ministerul va incerca sa realizeze propria statistica explicind ca exista dovezi evidente ca numarul turistilor a fost mare in 2009, exemplificind cu litoralul sau zona Bucovinei si a mai spus ca autoritatile austriece au raportat un numar mai mare de turisti austrieci care au mers in Romania decit sint in datele INS. "Exista un fenomen al evaziunii fiscale si nu se transmit datele corecte", a spus Udrea. Intrebata care este amploarea acestei evaziuni, ministrul a spus ca este "un procent mare" in special in zona agroturismului si in zona de alimentatie in turism, a restaurantelor. "Unii spun ca poate fi si de 30 la suta", a spus Udrea referindu-se la procentul evaziunii fiscale in turism. Totodata, ministrul Elena Udrea a spus ca masurile fiscale care sint prevazute in proiectul Legii turismului ar putea fi preluate in Codul fiscal.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.