Economic

Programul Rabla porneste din 20 februarie

Ziarul de Vrancea
6 feb 2010 846 vizualizări
Persoanele fizice si firmele vor primi tichete valorice transmisibile pentru mai multe masini uzate Persoanele fizice si firmele vor primi cite trei tichete valorice, transmisibile, de 3.800 lei pentru fiecare masina uzata si casata, persoanele fizice avind dreptul sa caseze mai multe masini, ca si firmele, care trebuie sa se limiteze la 200.000 euro/an in ce priveste valoarea vehiculelor predate.

"Am schimbat sistemul. Se dau tichete valorice de 3.800 lei, iar o persoana fizica sau juridica poate sa mearga cu mai multe masini, daca le are in proprietate. Acest voucher este transmisibil, pentru ca interesul nostru este sa dispara masinile vechi de pe piata, sa fie predate. In cazul in care cineva nu are bani sa isi cumpere o masina, poate sa predea la altcineva care poate sa cumpere aceste masini. Unul, doua, trei vouchere sint pentru o masina, patru, cinci, sase pentru a doua masina si asa mai departe. Nu exista niciun fel de limita superioara la persoanele fizice, dar la persoanele juridice exista o limita superioara de 200.000 euro/an, deci pina la aceasta valoare pot sa predea masini", a spus ministrul Mediului, Laszlo Borbely. El a aratat ca, din 20 martie, va incepe si programul de casare a tractoarelor, cu o prima de casare de 17.000 lei, dar nu mai mult de 50% din valoarea noului tractor. Bugetul pe acest an al Fondului de Mediu, care deruleaza programul de casare a vehiculelor, este de 1,8 miliarde lei, fata de 300 milioane lei anul trecut. Premierul Emil Boc a anuntat, ieri, ca persoanele fizice si firmele vor putea inlocui in acest an masinile uzate incepind cu data de 20 februarie, data de la care programul de inlocuire a parcului auto national, denumit "Programul Rabla", va fi aplicat si pentru anul 2010. Peste 32.000 de masini mai vechi de zece ani au fost scoase din uz in 2009 prin programul de inlocuire a parcului auto national, denumit "Programul Rabla", reprezentind circa doua treimi din numarul total al autovehiculelor pentru inlocuirea carora statul isi propusese sa aloce fonduri.

S-a ratat vinzarea a minim 5.000 de masini

Vicepresedintele APIA, Constantin Stroe, considera ca in cele aproape doua luni cit a intirziat startul «Rabla» s-ar fi vindut minim 5.000 de masini prin acest program. "Programul ar fi putut demara, cum era si normal, odata cu inceputul anului. E bine si mai tarziu decit deloc", a adaugat reprezentantul Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA).



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.