Economic

Operatorii de telefonie mobila incep sa restringa numarul angajatilor

Ziarul de Vrancea
1 feb 2010 608 vizualizări
Telemobil, operatorul retelei Zapp, va derula un program de plecari voluntare, angajatii care parasesc compania urmind sa primeasca o remuneratie financiara, inclusiv asigurare medicala pe sase luni, consultanta in domeniul resurselor umane si acces gratuit la serviciile Zapp, tot pe sase luni, compania estimind ca se vor inscrie in program 350 de salariati.

Masura este determinata de criza financiara, care impune imbunatatirea eficientei operationale si sustinerea competitivitatii, potrivit Telemobil. "2010 va fi un an dificil pentru orice companie din Romania, dat fiind faptul ca economia romaneasca intra in cel de-al doilea an al celei mai grave crize financiare din ultimii 20 de ani. In consecinta, intr-un asemenea mediu macroeconomic ostil, trebuie depuse eforturi semnificative pentru a construi si a mentine o performanta pozitiva", se arata in comunicat. Telemobil nu precizeaza, in comunicat, citi angajati vor fi afectati de decizia companiei. Compania estimeaza ca la acest program ar putea adera 350 de angajati, a declarat Eugen Secmerean, purtator de cuvint la Telemobil. "Acesta nu este un target sau un plan, ci o estimare. Decizia apartine fiecarui angajat", a spus el. Salariatii din Bucuresti sau provincie care vor parasi compania in baza acestui program vor primi cinci salarii lunare nete si echivalentul ajutorului de somaj. Numarul mediu de angajati ai Telemobil era, in 2008, de aproape 700. Compania este detinuta, de anul trecut, de grupul elen Cosmote. Telemobil avea, in 2008, venituri de 61 milioane de euro si 374.000 de abonati.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.