Economic

Doar 13% dintre utilizatorii de internet sint dispusi sa plateasca pentru continut

Ziarul de Vrancea
22 dec 2009 835 vizualizări
Doar 13% dintre utilizatorii de internet sint dispusi sa plateasca pentru continut online, 8% dintre acestia ar accepta o taxa in schimbul unui continut fara publicitate, iar 5% ar fi gata sa plateasca chiar si pentru site-urile cu publicitate, se arata intr-un studiu GfK

Potrivit studiului, majoritatea surferilor isi doresc sa continue sa foloseasca internetul in mod gratuit. Acestea sint rezultatele unei cercetari internationale privind obiceiurile de consum pentru Internet care a fost realizat de compania GfK in 16 tari europene si SUA. In cadrul cercetarii, utilizatorii de internet au fost intrebati cit de dispusi sint sa plateasca pentru continut - in special in cazul website-urilor de stiri, divertisment si cunostinte generale, precum Wikipedia. "80% dintre respondentii din cele 17 tari isi doresc in continuare acces gratuit la continutul online: o treime din totalul participantilor cred ca informatiile de pe internet trebuie sa fie gratuite si neinsotite de publicitate. Majoritatea (46%) vrea acces gratuit, dar este pregatita sa accepte si publicitatea", se arata in studiu. In ceea ce priveste situatia pe tari, peste 50% dintre greci, belgieni, suedezi si americani au fost de acord cu aceste conditii, in vreme ce romanii arata cea mai mica deschidere catre aceasta situatie - doar 22% dintre ei. In acelasi timp, potrivit studiului sint si tari care vad conceptul de plata pentru continut digital in mod pozitiv. "23% dintre suedezi, aproape 20% dintre olandezi si britanici si 17% dintre americani n-ar fi deranjati sa plateasca pentru acces la informatiile de pe web. Diferente minore apar daca analizam situatia conform preferintelor in utilizare: in Suedia, un nivel usor ridicat de acceptare pentru continut platit se remarca printre cei care folosesc web-ul pentru blogging si e-finance. In Marea Britanie, bloggeri sint cei mai deschisi catre continutul platit. Prin contrast, surferii din Statele Unite care folosesc Internetul pentru jocuri, pentru a dowloada muzica sau pentru servicii electronice, cum sint cumpararea de bilete la concerte sau de calatorii, sint mult mai toleranti cu comisioanele de acces. in Europa in general, cei care prefera sa faca plati pe Internet sau sa acceseze site-uri erotice sint si ei mai dispusi sa plateasca decit ceilalti", se mentioneaza in studiul companiei GfK. Cercetarea a fost realizata in toamna 2009, pe un esantion de 16.800 persoane in virsta de peste 15 ani.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.