Economic

Valoarea amenzilor aplicate de ARR a sarit pina la 46 milioane lei

Ziarul de Vrancea
14 dec 2009 963 vizualizări
u in primele zece luni, autoritatea a verificat aproape 210.000 de autovehicule, cu 15% mai multe fata de aceeasi perioada a anului trecut

Autoritatea Rutiera Romana (ARR) a aplicat in primele 10 luni amenzi de 45.949.360 lei, in crestere cu 26,4% fata de aceeasi perioada a anului trecut, fiind controlate 209.307 autovehicule cu 14,9% mai multe decit in aceeasi perioada din 2008, au declarat reprezentantii ARR. "ARR a intocmit, in primele zece luni ale anului, 15.026 procese verbale, comparativ cu perioada similara a anului trecut cind a intocmit 15.977. De asemenea, in primele zece luni ale anului, au fost emise 5.204 licente de transport/certificate de transport, fata de 7.686 in aceeasi perioada a anului trecut" au declarat reprezentantii autoritatii. Reprezentantii ARR au precizat ca, o persoana fizica poate detine patru tipuri de certificate profesionale pentru conducatori auto "" transport agabaritic, certificat profesional pentru conducatori auto "" transport marfa, certificat profesional pentru conducatori auto "" transport persoane si certificat profesional pentru conducatori auto "" transport marfuri periculoase A.D.R. Totodata, in aceeasi perioada , ARR a anulat sau suspendat 50 de licente de transport, mai multe decit in 2008 cind au fost anulate 47, iar alte 429 de copii conforme a licentei de transport au fost anulate sau suspendate in primele 10 luni ale anului, fata de perioada similara din 2008 cind au fost anulate 358. Autoritatea Rutiera Romana a eliberat in perioada mentionata 102.550 de atestate conducatorilor auto, mai multe decit anul trecut cind numarul atestatelor a fost de 39.944. Autoritatea Rutiera Romana - A.R.R. este organismul tehnic specializat al Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, desemnat sa asigure, in principal, inspectia si controlul in trafic, al starii tehnice a autovehiculelor rutiere si remorcilor, precum si al indeplinirii conditiilor de operare a transporturilor rutiere, inspectia si controlul respectarii reglementarilor interne si internationale privind conditiile de siguranta a transporturilor rutiere si de protectie a mediului. De asemenea, autoritatea acorda licentierea operatorilor de transport rutier, pune in aplicare normele tehnice si se ocupa de reglementarilor specifice transporturilor rutiere, pe baza imputernicirii date de Ministerul Transporturilor si Infrastructurii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.