Economic

Dacia SUV va fi lansata oficial in martie 2010

Ziarul de Vrancea
8 dec 2009 759 vizualizări
Modelul ce va purta numele de Duster va fi echipat cu motoare de 1.6 litri si 1,5 litri u producatorul nu a dezvaluit nici un detaliu despre preturi

Modelul Dacia Duster va fi lansat oficial, in luna martie 2010, la Salonul Auto de la Geneva, urmind ca in perioada urmatoare sa fie lansat pe principalele piete din Europa, Magreb (Algeria si Maroc) si Turcia, a anuntat, marti, constructorul de automobile. Modelul are o lungime de 4,31 metri si o latime de 1,82 metri. Potrivit constructorului, modelul Dacia Duster este echipat cu motorizari cu consum redus de carburant si cu emisii scazute de CO2. Versiunile diesel ale Dacia Duster emit sub 140 g CO2/km in versiunea 4X2 "" primind astfel semnatura Dacia eco² - si sub 150 g CO2/km in versiunea 4X4. Dacia Duster va fi disponibil, in versiunile 4X2 si 4X4, cu o motorizare pe benzina - 1.6 16v 110 CP, precum si cu doua motoare diesel - 1.5 dCi de 85 CP si 1.5 dCi de 105 CP, prezente deja pe numeroase vehicule din gama Renault. Dacia Duster beneficiaza, in versiunea de serie, de doua airbag-uri frontale (in functie de piata) si de centuri de siguranta in 3 puncte cu limitator de efort pentru locurile din fata. In functie de versiune sint disponibile doua airbag-uri laterale cap/torace pentru locurile din fata. "Dacia Duster va fi lansata (in cele doua versiuni, 4X2 si 4X4 - n.r) in primavara anului 2010 in Europa, in Turcia si in Maghreb (Algeria si Maroc). Modelul va completa gama Dacia, aflata in expansiune pe majoritatea acestor piete. Pe linga cele trei vehicule de persoane pe care le comercializeaza in prezent "" Sandero (cu versiunea Stepway), Logan si Logan MCV, Dacia s-a instalat deja si in segmentul vehiculelor utilitare cu modelele Logan VAN si Logan Pick-Up", se arata in comunicatul companiei. De asemenea, incepind din iunie 2010, Duster va fi lansat, sub marca Renault, in Ucraina, in Orientul Mijlociu (Israel, Iordania, Siria, Liban), in Egipt si in unele tari din Africa, urmand ca din 2011 expansiunea va continua in tarile Golfului Persic, Rusia si Brazilia. "In tarile din Golful Persic modelul va fi disponibil sub marca Renault incepind din acel an, vehiculele urmind a fi produse de uzina de la Mioveni. Duster va fi produs si in Brazilia, in uzina de la Curitiba, alaturi de modelele Sandero, Sandero Stepway si Logan. Vehiculele fabricate aici vor fi vindute in Brazilia, in Argentina, in Mexic si in Chile. Ulterior, Duster va fi industrializat si produs in Rusia, in uzina Avtoframos din Moscova", potrivit sursei citate.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.