Economic

Japonia arunca in gura crizei inca 20 miliarde euro

Ziarul de Vrancea
1 dec 2009 824 vizualizări
Guvernul japonez a anuntat luni un plan de relansare de cel putin 20 miliarde euro, pentru sustinerea economiei si pentru a face fata aprecierii yenului, relateaza AFP.

"Guvernul si primul ministru constientizeaza necesitatea unor masuri in ceea ce priveste aprecierea yenului si consecintele acestei aprecieri asupra pietelor. Masurile se vor ridica la cel putin 2.700 miliarde yeni (20,7 miliarde euro)", a declarat purtatorul de cuvint al guvernului, Hirofumi Hirano. Acesta este primul plan de relansare hotarit de premierul de centru-dreapta Yukio Hatoyama de la numirea in functie, in septembrie. Planul va fi aplicat in anul bugetar in curs, ce se va incheia la 31 martie 2010. Este vorba de al doilea plan de relansare din acest an financiar, dupa un plan de 15.000 miliarde yeni (115 miliarde euro) lansat de predecesorul lui Hatoyama, conservatorul Taro Aso, si adoptat de parlament la sfirsitul lunii mai.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.