Economic

CE ne arata inca un cartonas galben pentru sectorul de telecomunicatii

Ziarul de Vrancea
30 oct 2009 823 vizualizări
Comisia Europeana (CE) a initiat ieri procedura legala impotriva Romaniei pentru nerespectarea normelor comunitare care impun separarea dintre autoritatile de reglementare in sectorul telecomunicatiilor si furnizorii de servicii de telecomunicatii, a anuntat institutia europeana

Astfel, Bruxelles-ul a trimis Romaniei o scrisoare de notificare oficiala, aceasta fiind prima etapa a unei proceduri privind incalcarea dreptului comunitar. Aceasta este, insa, a doua procedura privind incalcarea dreptului comunitar initiata de Comisie impotriva Romaniei in legatura cu independenta autoritatii de reglementare in sectorul telecomunicatiilor, dupa ce prima procedura privind incalcarea dreptului comunitar, aflata inca in curs, a fost initiata in ianuarie 2009 si se refera la demiterea presedintelui autoritatii de reglementare. "Garantarea faptului ca structurile guvernamentale responsabile cu reglementarea nu sint implicate in acelasi timp in detinerea si controlul companiilor de telecomunicatii de stat reprezinta unul dintre principiile care asigura independenta si impartialitatea autoritatilor nationale de reglementare in sectorul telecomunicatiilor. De asemenea, aceasta separare face ca reglementarea sa fie in interesul consumatorilor si al concurentei efective, factorul determinant al pozitiei de lider a Europei in sectorul telecomunicatiilor", a declarat comisarul european pentru telecomunicatii, Viviane Reding. "Acest principiu trebuie respectat in toate cazurile in care ministerele indeplinesc sarcini de reglementare in domeniul telecomunicatiilor. Prin urmare, fac un apel la autoritatile romane sa se asigure ca Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale din Romania indeplineste aceasta cerinta legala", a completat Reding.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.