Economic

Derapaj necontrolat pe piata auto

Ziarul de Vrancea
22 oct 2009 796 vizualizări
In primele noua luni ale anului vinzarile de autoturisme au scazut cu 54,34%

Vinzarile la autoturismele de import precum si la cele din productia interna au scazut, dupa primele noua luni ale anului, cu 54,34%, potrivit datelor publicate miercuri de Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Autoturisme (APIA). Astfel, la sfirsitul lunii septembrie, vinzarile autoturismelor din productia interna (Dacia - n.r.) au scazut, fata de primele noua luni din 2008, cu 54,4%, de la 68.564 la 31.283 de unitati comercializate, iar cele din import cu 54,3%, de la 154.354 la 70.487 de unitati comercializate. De asemenea, in luna septembrie vinzarile Dacia au scazut cu 67,9%, fata de septembrie 2008, de la 7.941 la 2.550 de autoturisme. In privinta numarului de autoturisme de import comercializate pe perioada luni septembrie 2009, acesta a scazut cu 57,9%, fata de luna septembrie 2008, de la 16.116 la 6.792 de autoturisme. Dupa noua luni, Dacia isi pasteaza pozitia de lider in privinta cotei de piata din care detine 30,7% (27,3% cota de piata in luna septembrie), cu 31.283 de autoturisme comercializate. Aceasta este urmata de autoturismele Hyundai, cu o cota de piata de 8,6% (7,3% cota de piata in luna septembrie), cu 8.716 de autoturisme comercializate, Volskwagen cu 7,1% (7,6% cota de piata in luna septembrie), cu 7.203 autoturisme vindute, Renault cu 7,1% (6,6% cota de piata in luna septembrie), cu 7.184 de autoturisme vindute si Skoda, cu 6,5% (7,6% cota de piata in luna septembrie) si 6.609 de autoturisme vindute.


Programul Rabla, in deriva


Administratia Fondului de Mediu (AFM) a platit prime de casare pentru achizitia a numai 53 de masini noi in primele trei saptamini din octombrie, ceea ce ridica numarul total al autovehiculelor date in etapa a treia a programului Rabla la 2.935, au spus ieri reprezentantii AFM. In sesiunea din septembrie - prima din cea de-a treia etapa a programului Rabla - producatorii si importatorii au vindut 2.882 de masini, din cele 28.529 de vehicule disponibile, potrivit datelor AFM. Numarul masinilor cumparate este destul de redus, desi Ministerul Mediului a largit plaja beneficiarilor, aprobind un act normativ prin care un proprietar poate beneficia de pina la trei prime de casare. De asemenea, autoturismele si autoutilitarele de pina la 3,5 tone pot fi cumparate inclusiv prin credite bancare sau prin finantare in baza unui contract de leasing financiar.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.