Economic

Posta britanica angajeaza temporar 30.000 de salariati in plina greva

Ziarul de Vrancea
19 oct 2009 707 vizualizări
Compania postala din Marea Britanie, Royal Mail, intentioneaza sa recruteze 30.000 de angajati temporari pentru a rezolva situatia celor peste un milion de scrisori si colete blocate de greve si pentru a face fata cresterii activitatii inainte de Craciun, stirnind protestele sindicatelor.

Duminica, mai multe sindicate au criticat decizia Royal Mail, in contextul in care mai multe greve regionale afecteaza distributia curierului de mai multe saptamini. In plus, sindicatul CWU (Communication Workers Union) a depus joi un preaviz de greva de 48 de ore, care va avea loc saptamina viitoare, in zilele de joi si vineri, relateaza AFP. Ultima greva nationala a avut loc in acest sector in 2007. Sindicalistii au revendicari legate de salarii, locuri de munca si administrarea companiei. Conducerea Royal Mail a anuntat duminica ca va recruta pentru o durata limitata 30.000 de salariati, adica dublu fata de personalul angajat temporar in mod normal inainte de Craciun. Compania postala britanica are 120.000 de angajati. "In acest an, avem nevoie de mai multe mii de salariati temporari suplimentari si ei vor fi angajati mult mai devreme, in perioada toamnei", a precizat directorul general al Royal Mail, Adam Crozier. Potrivit companiei, circa 5.000 de persoane din managementul grupului vor ajuta la trierea si distribuirea curierului si vor fi realizate cinci centre temporare de triere. Secretarul general al sindicatului CWU, Billy Hayes, considera ca initiativa companiei este "stupida" si ca aceasta nu va rezolva conflictul de munca, ci il va agrava.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.