Economic

Basescu: Vom iesi din criza la sase luni dupa SUA sau Germania

Ziarul de Vrancea
1 oct 2009 822 vizualizări
Presedintele Traian Basescu le-a spus oamenilor de afaceri din judetul Ialomita ca Romania nu si-a propus sa iasa din criza prin eforturi proprii pentru ca nu poate, aratind ca oricit ar cheltui Guvernul nu ar insemna decit o indatorare excesiva cu rezultate indoielnice.

"Foarte multi spun ca Guvernul sa scoata Romania din criza economica. Nu este posibil, costurile ar fi uriase cu rezultate absolut incerte, iar Romania nu-si poate permite sa imprumute sute de miliarde pentru a trasfera bani catre agentii economici. Mai ales ca celalalt pilon al cresterii economice - consumul, este si el redus", a declarat seful statului, cu prilejul unei intilniri cu oamenii de afaceri si agricultorii din Ialomita, care s-a desfasurat in orasul Fetesti. Presedintele a subliniat ca politica Guvernului a fost aceea de a diminua la maxim efectele crizei, insa Romania este dependenta de relansarea pietelor marilor puteri economice. Seful statului a opinat ca la sase luni dupa ce puteri ca SUA sau Germania se relanseaza economic, si Romania va iesi din criza. "si daca Guvernul avea o abordare de genul: crestem productia industriala pompind bani de la bugetul de stat - bani imprumutati, desigur- nu ar fi avut unde vinde. Nu se putea prefigura decit un esec", a aratat Basescu. Seful statului a propus, ca "solutie a viitorului pentru Romania", sa se investeasca in agricultura, tara noastra avind in acest sens un mare potential nefolosit. "O sa spuneti, domnule presedinte, pina acum nu prea ati vorbit de agricultura. Nu am vorbit cum nu am vorbit nici despre sanatate, nici despre educatie pina cind nu am inteles ca sint in situatie critica. Am sperat ca odata cu intrarea in Uniunea Europeana si agricultura va fi intr-un fel stimulata, si este stimulata de subventiile europene, dar este clar ca trebuie sa generam politici pentru agricultura", a spus Basescu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.