Economic

Putem scapa de impozitarea profitului reinvestit abia din 2010

Ziarul de Vrancea
23 iul 2009 726 vizualizări
Afirmatia ii apartine lui Constantin Nita, ministrul intreprinderilor mici si mijlocii Neimpozitarea profitului reinvestit ar putea fi introdusa, de la inceputul anului viitor, fiind luata in calcul data de 1 ianuarie 2010, a declarat ieri ministrul intreprinderilor mici si mijlocii, comertului si mediului de afaceri, Constantin Nita.

"Pentru neimpozitarea profitului reinvestit trebuie modificat codul fiscal, iar in acest an, acest lucru nu mai este posibil. Poate fi luat in calcul de la 1 ianuarie 2010", a spus Nita. Acesta a declarat ca, in acest an, se astepta la o scadere economica de 6%. Legat de impozitul minim, ministrul Nita a mai precizat ca PSD a prezentat colegilor din coalitie un program de masuri anticriza, printre care se regaseste si eliminarea impozitului minim. Constantin Nita a declarat recent ca promovarea legii cu privire la scutirea de impozit pe profitul reinvestit face parte din masurile prioritare ale institutiei. Ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, a anuntat recent ca masura privind neimpozitarea profitului reinvestit, care va fi introdusa in noul Cod Fiscal, va fi aplicata incepind cu 2010. Potrivit presedintelui Consiliului National al intreprinderilor Private Mici si Mijlocii (CNIPMMR), Ovidiu Nicolescu, adoptarea legii privind scutirea de impozit pe profitul reinvestit ar amplifica investitiile a cel putin 30 la suta dintre IMM-urile din Romania. Potrivit acestuia, intrarea in vigoare a legii amintite ar avea ca prim efect compensarea diminuarii nivelului de creditare, care a scazut considerabil in a doua parte a anului 2008. De asemenea, Nicolescu a precizat ca scutirea impozitului pe profitul reinvestit va determina, pe linga crearea de noi locuri de munca, infiintarea de noi IMM-uri si stimularea apetitului investitional la firmele care nu o faceau pina in momentul de fata. Totodata, potrivit lui Nicolescu, scutirea de impozit a profitului reinvestit va contribui semnificativ la cresterea bugetului de stat.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.