Economic

AVAS va numi un administrator provizoriu la Rodipet

Ziarul de Vrancea
9 iul 2009 720 vizualizări
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) urmeaza sa numeasca un administatror provizoriu la Network Press Concept (fosta Rodipet) ca urmare a faptului ca Oficiului Registrului Comertului a admis cererea de reinscriere a Autoritatii ca actionar, a anuntat miercuri AVAS

"In data de 30 iunie 2009, Judecatorul Delegat la O.R.C.T.B. a admis cererea formulata de AVAS de reinscriere a Autoritatii ca actionar la S.C. Network Press Concept S.A. (fosta S.C. Rodipet S.A.) cu un numar de 7.351.797 actiuni, cu o valoare de 2,5 RON/actiune, reprezentind 51% din capitalul social al acestei societati. Avind in vedere decizia judecatorului delegat, AVAS urmeaza sa intreprinda demersurile necesare in vederea numirii unui administrator provizoriu la S.C. Network Press Concept S.A", se arata in comunicatul AVAS.

Potrivit sursei citate, AVAS a solicitat, in data de 1 aprilie 2009, Oficiului Registrului Comertului de pe linga Tribunalul Bucuresti (O.R.C.T.B.) reinscrierea Autoritatii ca actionar la fosta S.C. Rodipet. Cererea a fost inregistrata la O.R.C.T.B in data de 16 aprilie 2009. In cadrul dosarului format pe rolul O.R.C.T.B. a formulat cerere de interventie Magnar Two SRL , care a solicitat respingerea ca nefondata a solicitarii formulate de AVAS.

In data de 2 iunie 2009, judecatorul delegat la O.R.C. a respins cererea de interventie, acordind termen pentru solutionarea cererii formulate de AVAS in data de 16 iunie 2009. La acest termen, judecatorul delegat al ORC a ramas in pronuntare cu privire la cererea AVAS de reinscriere ca actionar si avind nevoie de timp pentru a delibera, a aminat pronuntarea pentru data de 23 iunie 2009.

In data de 23 iunie 2009, judecatorul delegat a aminat din nou pronuntarea pentru data de 30 iunie 2009. In aceasta perioada, societatea s-a aflat, in monitorizarea postprivatizare a Autoritatii. incetarea monitorizarii postprivatizare nu se poate realiza decit in conditiile prezentarii tuturor dovezilor privind indeplinirea integrala a obligatiilor asumate prin contract. Rodipet a prezentat o parte din aceste dovezi cu intirziere foarte mare si numai dupa solicitari repetate ale AVAS, motiv pentru care societatea este obligata la plata de penalitati catre Autoritate. De asemenea, Colegiului Director al AVAS a hotarit inscrierea Autoritatii ca actionar si desfiintarea contractului de privatizare a Network Press Concept SA, fosta Rodipet.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.