Economic

Efectul eliminării timbrului de mediu:

Ziarul de Vrancea
5 mai 2017 1348 vizualizări
Înmatriculările de autoturisme au crescut cu 74,4%, la 150.000 unităţi

Înmatriculările de autoturisme în România au crescut în primul trimestru al acestui an cu 74,4% faţă de aceeaşi perioadă din 2016, până la 150.397 de unităţi, potrivit datelor publicate vineri de către Institutul Naţional de Statistică (INS). Înmatriculările, dominate de autoturismele second-hand aduse din străinătate, au accelerat puternic faţă de anul trecut, un prim efect al elimimării timbrului de mediu de la 1 februarie. În 2016, au fost înmatriculate 396.538 de autoturisme în România, în creştere cu 19,4% faţă de 2015, an în care s-au înmatriculat 332.223 de unităţi.  În primul trimestru din acest an, înmatriculările de autoturisme - principalul segment al pieţei - au crescut cu 74,4% faţă de primul trimestru al anului 2016, după un avans de doar 6,2% în ultimul trimestru al anului trecut.  Singurele segmente care au scăzut în primul trimestru au fost cele ale autotractoarelor şi remorcilor, cu o pondere mică în totalulînmatriculărilor.  Segmentul mopedelor şi motocicletelor a crescut cu 4,4% în primul trimestru, până la 1.182 unităţi, iar înmatriculările de autovehicule de autobuze şi microbuze au crescut cu 2,6%, la 643 de unităţi. Înmatriculările de autovehicule de transport marfă au urcat în primul trimestru cu 3,6%, la 26.808 unităţi. Datele publicate de INS includ înmatriculările cumulate de maşini noi şi second-hand, fără a exista detalii legate de ponderea maşinilor noi sau de ocazie în totalul înmatriculărilor. Însă potrivit unor date anterioare publicate de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), în primul trimestru, înmatriculările de autoturisme noi în România au crescut cu 27,5% faţă de aceeaşi perioadă din 2016, la 22.276 unităţi, al doilea avans din Uniunea Europeană. De asemenea, în primul trimestru au fost înmatriculate în România 128.123 de autoturisme second hand, în creştere cu 98% faţă de primele trei luni din 2016, potrivit datelor publicate de Direcţia Regim Permise Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), ceea ce înseamnă că 85% din autoturismele înmatricultate în primele trei luni au fost uzate.  Principala cauză a creşterii puternice a înmatriculărilor de autoturisme second hand este eliminarea timbrului de mediu de la 1 februarie 2017.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.