Economic

MOZAIC STIRI ECONOMICE: Ruşii de la Luxoft se extind pe piaţa de telecom şi media

Ziarul de Vrancea
6 feb 2017 870 vizualizări
Furnizorul rusesc de servicii IT Luxoft, prezent şi în România, a anunţat achiziţia firmei de consultanţă în inginerie IntroPro din Ucraina, pentru a-şi consolida oferta de servicii în segmentul telecom şi media, potrivit unui comunicat publicat luni.

Peste 90% din veniturile IntroPro sunt generate de sectorul de telecomunicaţii şi mass-media, compania deservind mai mulţi clienţi „blue chip” cu sediul în America de Nord. Compania este specializată în dezvoltarea şi testarea de servicii de livrare de conţinut pe TV, media şi în industria de divertisment. ”Odată cu această achiziţie, oferta noastra de servicii se extinde prin preluarea de know how substanţial de la IntroPro, lider în soluţii de livrare şi distribuţie a tehnologiilor video de înaltă calitate pe canale multiple”, a declarat preşedintele Luxoft, Dmitri Loschinin, în cadrul comunicatului. Ofertele complementare ale IntroPro şi Luxoft au la bază servicii de dezvoltare software pentru dispozitivele de decodare operabile în cloud şi dispozitivele de livrare de conţinut, potrivit reprezentanţilor celor două companii.

Toyota şi-a îmbunătăţit estimările de profit anual

Toyota Motor, al doilea mare producător auto din lume, şi-a îmbunătăţit estimările de profit anual cu 9,7%, ca efect al deprecierii yenului şi al reducerii costurilor, transmite Reuters. Producătorul auto japonez anticipează pentru anul care se va încheia în martie un profit net de 1.700 de miliarde de yeni (15,08 miliarde dolari), comparativ cu estimarea precedentă de 1.550 de miliarde de yeni. Grupul mai prognozează un profit operaţional de 1.850 de miliarde de yeni, peste cel de 1.700 de miliarde de yeni estimat în noiembrie. Analiştii anticipează pentru actualul an fiscal un profit net de 1.721 miliarde de yeni şi un profit operaţional de 2.020 miliarde de yeni. În pofida acestor îmbunătăţiri, profitul anual va fi sub câştigul record de 2.310 miliarde de yeni obţinut în anul fiscal anterior.

UniCredit a lansat o majorare de capital record

UniCredit a lansat luni o majorare de capital record pentru o bancă Italiană, de 13 miliarde de euro, faţă de care analiştii sunt optimişti şi care, dacă va avea succes, va creşte încrederea pieţelor în soliditatea instituţiilor financiare italiene, relatează Le Figaro. De la venirea la conducerea Unicredit, în iulie, a francezului Jean-Pierre Mustier, UniCredit a început un vast program de reorganizare. Cea mai mare bancă italiană în funcţie de active intenţionează să desfiinţeze 14.000 de locuri de muncă, dintr-un total de 142.000, până în 2019, să vândă credite neperformante de 17,7 miliarde de euro şi a unor active precum Pioneer Investments şi 30% din FinecoBank. Majorarea de capital prin vânzarea de drepturi de preemţiune (vânzare de acţiuni către acţionarii existenţi n.r.) va avea loc în perioada 6-23 februarie în Italia şi Germania şi între 8-22 februarie în Polonia. Opraţiunile va continua până pe 10 martie pentru drepturile neexercitate. ”Această operaţiune se prezintă bine. În general, când o bancă încearcă să atragă capital echivalent cu capitalizarea sa bursieră (16 miliarde euro pentru UniCredit), reacţia pieţelor poate fi negativă, dar în acest caz este pozitivă, cu o creştere de 7% a acţiunilor de la anunţarea planului strategic în 13 decembrie”, a declarat pentru AFP Nicolas Veron, analist la institutul european Bruegel.

Comenzile industriale din Germania, în creştere rapidă

Comenzile industriale din Germania au crescut în decembrie cu 5,2% faţă de noiembrie, cel mai mult din ultimii doi ani şi jumătate, susţinute de cererea ridicată din ţară şi din străinătate, sugerând că fabricile vor susţine avansul celei mai mari economii din Europa, în lunile următoare, transmite Reuters. Analiştii prognozau o creştere a comenzilor de numai 0,5%. Datele peste aşteptări publicate luni de Ministerul Economiei arată că creşterea economiei germane va continua în 2017 în pofida incertitudinilor politice cum ar fi protecţionismul comercial din Statele Unite. ”Ce trimestru senzaţional de puternic în sectorul productiv”, a spus Ulrike Kastens, analist la Sal. Oppenheim, adăugând că datele arată redresarea economică generală din zona euro. Cererea internă a crescut cu 6,7%, în timp ce comenzile externe au avansat cu 3,9%, solicitările din zona euro urcând cu 10%.








În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.