Economic

Alegerile din Moldova ar putea îngheţa investiţiile

Ziarul de Vrancea
6 nov 2016 662 vizualizări
Proiectele de interconectare a reţeleor de electricitate şi gaze naturale între România şi Republica Moldova sunt vechi, însă în realitate nu s-au făcut decât puţini paşi concreţi pentru a limita dependenţa Republicii Moldova, cea mai săracă ţară din Europa, de energia rusească.

O conductă de gaze a fost construită între Iaşi şi Ungheni în urmă cu doi ani, însă nu este folosită deoarece ar fi nevoie de prelungirea gazoductului cu un segment între Ungheni şi Chişinău, pentru care nu există niciun termen de realizare. În lipsa segmentului, gazele româneşti pot fi livrate doar într-o zonă redusă din vestul Republicii Moldova, iar autorităţile moldovene importă în continuare gaze de la Gazprom.
Continuarea unor astfel de proiecte depinde, în plus, de atitudinea autorităţilor de la Chişinău. O preluare a puterii de către partidele pro-ruse ar duce, cel mai probabil, la îngheţarea tuturor proiectelor comune cu România şi la creşterea dependenţei Republicii Moldova de Rusia, spun analiştii.
Transelectrica, societate listată la Bursa de Valori Bucureşti, are o valoare de piaţă de 2,1 miliarde lei (circa 480 milioane euro). Compania este controlată de Ministerul Economiei, care deţine 58,7% din acţiuni.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.