Economic

MOZAIC STIRI ECONOMICE: Business Insider: Internetul lucrurilor va depăşi revoluţia industrială?

Ziarul de Vrancea
25 sep 2016 734 vizualizări
Până în 2020, la nivel mondial, vor exista 34 de miliarde de dispozitive contectate la Internet, faţă de 10 miliarde în 2015

Internetul lucrurilor a fost etichetat ca ”viitoarea revoluţie industrială” pentru felul în care va schimba modul în care oamenii locuiesc, muncesc, se distrează, călătoresc şi modul în care guvernele şi companiile interacţionează cu lumea, relatează Business Insider. De fapt, revoluţia a început deja. Ce sunt noile maşini care vin cu o mulţime de aplicaţii preinstalate? Internetul lucrurilor. Dispozitele inteligente pentru locuinţe care îţi permit să controlezi termostatul sau să pui muzică cu doar câteva cuvinte? Internetul lucrurilor. Dispozitivul pentru fitness purtabil pe încheietura mâinii, care îţi permite să spui prietenilor cum decurge exerciţiul tău? Internetul lucrurilor. Acesta este însă doar începutul.
BI Intelligence, serviciul de cercetări premium al Business Insider, a urmărit în ultimii doi ani dezvoltarea Internetului lucrurilor (IoT), în special felul în care consumatorii, companiile şi guvernele se folosesc de ecosistemul acestuia. Potrivit unui raport al BI Intelligence, până în 2020, la nivel mondial, vor exista 34 de miliarde de dispozitive contectate la Internet, faţă de 10 miliarde în 2015.
La nivel global vor fi 24 de miliarde de aparate conectate la Internetul lucrurilor, în timp ce numărul dispozitivelor IT tradiţionale, respectiv smartphone-uri, tablete, smartwatch-uri va fi de 10 miliarde.
În următorii cinci ani cheltuielile pentru soluţii destinate Internetului lucrurilor se vor ridica la aproape 6.000 de miliarde de dolari, conform estimărilor BI Intelligence.
Companiile vor adopta cele mai multe soluţii IoT, care le pot îmbunătăţii rezultatele financiare prin reducerea costurilor operaţionale, creşterea productivităţii şi extinderea pe noi pieţe sau dezvoltarea de noi produse.
Guvernele se concentrează pe de altă parte pe creşterea productivităţii, reducerea costurilor şi îmbunătăţirea calităţii vieţii oamenilor, acestea urmând să fie pe locul al doilea în privinţa adoptării ecosistemelor Internetului lucrurilor. Consumatorii vor fi în urma companiilor şi guvernelor în adoptarea IoT, chiar dacă vor cumpăra un număr mare de dispozitive şi vor aloca bani mulţi în acest sens.

Moody’s a retrogradat ratingul Turciei în categoria junk

Moody’s a retrogradat ratingul Turciei de la Baa3 la nivelul Ba1, aflat în categoria junk, nerecomandată investiţiilor, în urma unei evaluări iniţiate după tentativa de lovitură de stat din 15 iulie. Agenţia de evaluare financiară a luat decizia din cauza riscurilor legate de necesarul de finanţare externă şi a înrăutăţirii indicatorilor fundamentali, provocată de încetinirea creşterii economice. În urma deciziei Moody’s, Turcia mai beneficiază de rating recomandat investiţiilor numai din partea Fitch Ratings. “Riscul unei inversări bruşte, perturbatoare, a fluxului de capital străin, al unei scăderi mai rapide a rezervelor şi, în cel mai rău caz, al declanşării unei crize a balanţei de plăţi a crescut”, se arată într-un comunicat al Moody’s. Potrivit Moody’s, înrăutăţirea lentă a profilului de creditare al Turciei va continua în următorii doi-trei ani, astfel încât balanţa riscurilor este mai bine reprezentată de nivelul de rating Ba1. Decizia Moody’s a venit la o zi după ce preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a criticat agenţiile de rating, într-un interviu acordat Bloomberg. El a spus că nu îi pasă dacă ratingurile Turciei sunt retrogradate, al acuzând că deciziile agenţiilor de evaluare financiară sunt bazate pe politică şi nu pe fundamentele economice.

UE: Bulgaria să trateze cu prioritate interconectarea conductelor de gaze cu România

Bulgaria trebuie să trateze cu prioritate lucrările de interconectare a reţelei sale de gaze cu cele din Grecia şi România, a declarat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene pentru proiecte în domeniul energiei, Jakub Adamowicz. Comentariile făcute de Adamowicz la postul naţional de radio din Bulgaria au urmat asigurărilor date de Ministerul bulgar al Energiei că legătura cu reţeaua de gaze din România va fi finalizată şi operaţională în acest an. Autorităţile de la Sofia şi Atena colaborează pe de altă parte la efectuarea unor teste de piaţă pentru viitorul interconector de gaze Bulgaria- Grecia, iar lucrările de construcţie ar putea începe în următoarele câteva luni. Oficialii UE vor interconectarea conductelor de gaze ale celor trei ţări pentru a facilita proiecte în domeniul gazelor cum este Eastring, susţinut de Slovacia.

Fiscul îşi face magazin online pentru vânzarea produselor confiscate

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) intenţionează să înfiinţeze un magazin online pentru vânzarea produselor confiscate, a anunţat preşedintele instituţiei, Dragoş Doroş.  El a precizat că acesta va funcţiona ca orice alt magazin online, însă produsele vor putea fi şi licitate.
"Pentru anumite produse, preţurile vor fi fixe, dar pentru altele preţul se va stabili prin licitaţie", a explicat Doroş.
În prezent, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală vinde, în magazinele sale din ţară, produse diverse, de la camere video, care pot fi achiziţionate cu 4.400 lei bucata, până la chiloţi pentru care preţul este 3 lei/bucată, conform datelor instituţiei. În Bucureşti, la magazinul din strada Măriuca, Fiscul vinde bunuri confiscate în vederea valorificării acestora. În magazin se găsesc cercei, brăţări sau lanţuri de argint şi aur cu preţuri ce ajung până la 100 de lei, dar şi produse alimentare precum arahide în ciocolată cu 5 lei şi gumă de mestecat cu 8 bani bucata. De asemenea, se mai vând tenişi cu 4 lei bucata, pălării cu 2,5 lei, tricouri cu 5 lei, bluze cu 5 lei, fuste de damă cu 6 lei, foen de păr cu 1,95 lei bucata şi bibelouri la acelaşi preţ.
Conform reprezentanţilor instituţiei, când sunt stocuri mari de produse, acestea se vând la cantitate, iar pentru aceasta se organizează licitaţie.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.