Economic

MOZAIC STIRI ECONOMICE: "Romanii caută în prezent produse romaneşti"

Ziarul de Vrancea
20 sep 2016 669 vizualizări
Romanii caută în prezent produse romaneşti, o schimbare importantă de atitudine faţă de acum 10 ani, cand căutau doar branduri internaţionale, a declarat marţi directorul de marketing Albalact, Cristina Miclea.

Reprezentantul producătorului de lactate susţine că în această perioadă romanii sunt mult mai interesaţi de brandurile romaneşti. “În 2006, cand am lansat Zuzu consumatorii voiau produse din afară. Erau deschişi să cumpere tot ce era internaţional”, a spus Miclea, la conferinţa "Gusturi Romaneşti", organizată de Ziarul Financiar. Pentru a se adapta cererii, Albalact a reuşit să atragă consumatorii cu astfel de preferinţe prin aspectul internaţional al produselor, dar a păstrat calitatea romanească. Astfel, la puţin timp de la lansarea Zuzu, brandul a ajuns lider de piaţă.  Totuşi, pe piaţa alimentară din Romania există în continuare "mitul" că produsele din străinătate sunt mai bune decat cele autohtone. “Eu zic că nu este adevarat. Mai mult, producătorii romani mai vor să oferă calitate. În acest moment este o oportunitate foarte bună pentru dezvoltare brandurilor romaneşti. şi este o necesitate ca să păstrăm brandurile romaneşti”, a mai spus directorul de marketing al producătorului de lactate.  Grupul Albalact, care deţine brandul Zuzu, a înregistrat anul trecut venituri în creştere cu 8,9%, la 444 milioane lei, şi un profit net de 12,6 milioane lei. În acest an, compania Albalact, al doilea jucător de pe piaţa lactatelor din Romania, a fost preluată de grupul francez Lactalis de la foştii proprietari, oamenii de afaceri Raul şi Lorena Ciurtin.

Maşinile autonome vor avea nevoie de aprobare de la Guvern

Administraţia Obama a anunţat luni că ia în calcul să încerce să obţină dreptul de a revizui şi aproba tehnologia pentru maşinile fără şofer înainte ca acestea să poată ajunge pe şosele şi a îndemnat statele americane să nu fixeze reguli individuale, relatează Reuters. Departamentul american pentru Transport a stabilit luni, în cel mai amplu comunicat de pană acum privind vehiculele autonome, o serie de recomandări şi le-a cerut companiilor auto să se asigure că maşinile lor automatizate sunt pregătite pentru drumurile publice. “Dacă o maşină autonomă nu este sigură, avem autoritatea să o retragem de pe şosele. Nu vom ezita să apărăm siguranţa publică americană”, a scris preşedintele Barack Obama în publicaţia Pittsburgh Post-Gazette. Liderul de la Casa Albă le-a cerut constructorilor de maşini să “semneze o listă (cu reguli – n.r.) de siguranţă, cu 15 puncte, care să arate atat Guvernului, cat şi oricărui american interesat” cum funcţionează. Recomandările emise de administraţie includ testarea vehiculelor, sisteme de backup în cazul unor probleme cu computerul de bord al vehiculelor autonome, dar şi înregistrarea datelor şi transmiterea lor părţilor interesate.

Isărescu cere investiţii în infrastructură şi educaţie

Investiţiile în infrastructură şi în sistemul educaţional trebuie să rămană prioritare, pentru că ele contribuie la creşterea productivităţii muncii, esenţială pentru îmbunătăţirea nivelului de trai al romanilor, a declarat marţi guvernatorul Băncii Naţioanle a Romaniei (BNR), Mugur Isărescu, la conferinţa Forbes CEE Forum. Guvernatorul a făcut un apel pentru accelerarea absorbţiei fondurilor europene, care va avea ca efect şi stimularea reformelor structurale. "Reformele structurale includ creşterea competiţiei, indentificarea unor soluţii pentru crearea de locuri de muncă, programe de reorientare profesională. Creşterea productivităţii muncii este esenţială pentru creşterea nivelului de trai. Investiţiile în infrastructurş şi sistemul educaţional trebuie să rămană prioritare", a spus Isărescu.Potrivit guvernatorului BNR, misiunea politicilor macroeconomice este, în prezent, de a restaura stabilitatea după criza financiară.

iPhone 7 ridiculizează Note 7 în testele de viteză

Cele mai noi smartphone-uri de top ale momentului, iPhone 7 şi Note 7, au fost puse cap la cap într-un test de viteză în timp real. Samsung şi Apple sunt şi vor fi în continuare capul de afiş al luptei fără sfarşit şi fără un caştigător final - o luptă între doi giganţi, două ecositeme şi două tipologii diferite. Însă, pentru moment, avem un caştigător. şi nu oricum, ci la o diferenţă care nu lasă loc de interpretare. PhoneBuff, canalul de tehnologie care are peste 600.000 de abonaţi pe YouTube, este celebru pentru testele privind diverse aspecte ale smartphone-urilor. Cu ocazia lansării noului iPhone 7, a venit randul unui test comparativ de viteză între smartphone-ul celor de la Apple şi cel mai recent flagship Samsung, Galaxy Note 7. Testul a constat în rularea în paralel a aceluiaşi set de aplicaţii şi jocuri pentru a vedea cat de rapid rulează cele două device-uri în condiţii reale. Spre deosebire de testele sintetice, realizate cu aplicaţii precum AnTuTu, acest gen de teste sunt mai relevante, întrucat reproduc condiţiile obişnuite de utilizare ale utilizatorului abişnuit.










































































        





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.