Economic

MOZAIC STIRI ECONOMICEE: Ion Ţiriac va primi astăzi cel mai scump model Porsche

Ziarul de Vrancea
26 aug 2015 1174 vizualizări
Ion Ţiriac va primi astăzi automobilul Porsche 918 Spyder, comandat anul trecut şi fabricat special pentru omul de afaceri, modelul fiind cea mai scumpă maşină din portofoliul constructorului german.

Vehiculul hibrid a fost produs într-o serie limitată de 918 exemplare şi are numărul 378. Acesta va fi expus în cadrul Ţiriac Collection. La evenimentul organizat joi la Ţiriac Collection Otopeni va participa şi Michael Drolshagen, vice-preşedinte After Sales Porsche AG şi fost director al liniei de producţie pentru modelul 918 Spyder. Porsche 918 Spyder este o maşină sport hibrid care dispune de un motor V8 de 4.6 litri şi 608 cai putere, dar şi de două motoare electrice de 279 de cai putere. Preţul de pornire al automobilului este de 847.000 de dolari (aproximativ 750.000 de euro).

Primarii vor să suprataxeze clădirilor neîngrijite

Asociaţia Municipiilor din Romania vrea modificarea Codului Fiscal, cerand suprataxarea clădirilor şi terenurilor abandonate, precum şi reintroducerea taxei hoteliere, venit pe care autorităţile locale îl foloseau pentru promovarea turismului, a declarat preşedintele executiv al AMR, Ilie Bolojan. "Noi am discutat şi cu reprezentanţii Guvernului şi am trimis solicitări la toate conducerile partidelor parlamentare, în urmă cu aproximativ o săptămană. Cerem partidelor parlamentare, dacă tot se discută Codului Fiscal, încă o dată, să introducă posibilitatea de a supraimpozita imobilele şi terenurile neîngrijite, precum şi reintroducerea taxei hoteliere, pe care au anulat-o, taxă care exista de 20 de ani, în Romania”, a declarat preşedintele executiv al Asociaţiei Municipiilor din Romania (AMR), Ilie Bolojan. Preşedintele executiv al AMR a mai afirmat că proiectul de Cod Fiscal, în forma trimisă iniţial în Parlament, prevederea suprataxarea clădirilor şi a terenurilor abandonate, însă, la dezbaterea din Comisia de buget a Camerei Deputaţilor, aleşii au votat pentru respingerea acestei măsuri. Bolojan a mai precizat că prin introducerea în Codul Fiscal a prevederii referitoare la imobile şi clădirile neîngrijte, autorităţile locale nu sunt obligate să aplice această supraimpozitare, ci doar le oferă această posibilitate. "Solicităm introducerea acestei măsuri pentru a da posibilitatea ca autorităţile locale să poată să supraimpoziteze imobilele neîngrijite, deci nu este o chestiune obligatorie, este o posibilitate. Se crează, astfel, posibilitatea de aplicare a unor politici publice locale. Dacă vrea consiliul (local - n.r), poţi să o aplici sau nu. Taxarea se poate majora de pană la cinci ori. Se poate aplica treptat, în fiecare an, poate fi în creşetere, se poate dubla sau tripla, asta ţine de fiecare localitate în parte. Această posibilitate legală este o practică europeană, nu este ceva nou la noi", a mai spus preşedintele executiv al AMR.

Siemens, în pragul unui proces istoric pentru corupţie în Grecia

Siemens, Daimler şi Rheinmetall, grupuri care au format reputaţia economiei germane, sunt implicate în cazuri de corupţie de mare amploare în Grecia, ţară faţă de care Germania denunţă permanent practicile frauduloase, relatează AFP. Justiţia elenă nu a stabilit încă data la care 19 foşti directori ai Siemens se vor prezenta la tribunal, dar cazul se anunţă unul dintre cele mai importante procese financiare din Grecia, din ultimul deceniu. În total, 64 de persoane sunt urmărite pentru corupţie şi spălare de bani, în cadrul unui scandal uriaş care implică mită plătită în schimbul obţinerii de contracte de către Siemens. Ancheta referitoare la activităţile Siemens a durat 9 ani şi a avut ca rezultat un raport de 2.368 de pagini. Grupul bavarez, care are legături cu Grecia din secolul XIX, este acuzat că a mituit diverşi oficiali pentru a obţine un contract major de modernizare a reţelei de telecomunicaţii a operatorului elen OTE, la sfaşitul anilor 1990. În total, Siemens ar fi plătit mită de 70 de milioane de euro pentru contractul de trecere la tehnologia digitală a OTE. În prezent, cel mai mare acţionar al OTE este grupul german Deutsche Telekom. Între acuzaţi se află fostul director al Siemens în Grecia, Michalis Christoforakos, în varstă de 62 de ani, dar există şanse reduse ca acesta să ajungă în faţa justiţiei. Christoforakos, de naţionalitate germano-elenă, a părăsit Grecia în 2009, se află în Bavaria, iar justiţia germană refuză categoric extrădarea acestuia, pe motiv că faptele s-au prescris. Relaţiile deja dificile dintre Germania şi Grecia nu vor fi detensionate de această decizie, notează AFP. "Mărturia acestei persoane ar fi fost esenţială pentru procesul Siemens de la Atena. Dar înainte de toate este o problemă de dreptate, care demonstrează că există un limbaj dublu din partea Germaniei", a declarat preşedintele Parlamentului elen, Zoe Konstantopoulou

Poşta se laudă cu un profit de 18,3 milioane de lei

Compania Naţională Poşta Romană a anunţat, miercuri, că a înregistrat în primele şapte luni un profit net de 18,3 milioane de lei (4,13 milioane de euro), la venituri de 655 milioane lei (147 milioane euro). Profitul brut, de 21,6 milioane de lei (4,8 milioane de euro), a depăşit cu 87% cifra prognozată în bugetul pe 2015, arată compania, într-un comunicat. Veniturile totale s-au ridicat la 655 de milioane de lei (147 de milioane de euro), în timp ce cheltuielile au fost de 633 de milioane de lei (142 de milioane de euro). Faţă de primele şapte luni ale anului trecut, cel mai mult au crescut veniturile din servicii financiare (25%), colete şi cele aferente serviciului confirmare de primire, cu 10,7%, respectiv 6%. "În acest an, Poşta Romană va rămane în marja profitabilităţii cu un rezultat pozitiv estimat la 1,6 milioane de lei, în condiţiile în care ne-am propus un plan amplu de investiţii, poate cel mai important din ultimii 10 ani", a declarat directorul general al Poştei, Alexandru Petrescu.

China a lansat o investigaţie la cinci mari companii de brokeraj

Autorităţile chineze au lansat o nouă investigaţie referitoare la practicile incorecte de pe piaţa financiară, împotriva a cinci mari companii de brokeraj, pe fondul celui mai grav declin al pieţei de capital din aproape două decenii, relatează Financial Times. Haitong Securities, GF Securities, Huatai Securities şi Founder Securities au confirmat că sunt investigate de Comisia de reglementare a pieţei de capital pentru că nu au verificat identitatea clienţilor, în conformitate cu legea. Haitong a anunţat că va colabora total cu autoritatea de reglementare şi că activitatea companiei decurge normal. Într-o investigaţie separată, opt persoane apropiate Citic Securities, cea mai mare companie de brokeraj din China, sunt investigate de poliţie pentru tranzacţii ilegale cu acţiuni, potrivit agenţiei de presă Xinhua, alături de persoane cu legături cu autoritatea de reglementare. Citic a anunţat că nu a fost informată în legătură cu această investigaţie. Autoritatea de reglementare a pieţei de capital se află în fruntea eforturilor administraţiei de la Beijing de a opri scăderea dramatică a cotaţiilor acţiunilor.

Noi obligaţii de informare în cazul apelurilor cu suprataxă

ANCOM a anunţat miercuri intrarea în vigoare a unor noi obligaţii privind informarea utilizatorilor în legătură cu tarifele pentru apeluri sau mesaje către numere prin care sunt oferite servicii de conţinut cu valoare adaugată - jocuri, concursuri, suport tehnic, horoscop sau aplicaţii pentru mobil."Pentru a evita taxarea nedorită, abuzurile sau fraudele asociate accesării serviciilor cu valoare adăugată, obligaţiile impuse de ANCOM prevăd faptul că utilizatorii trebuie să primească informaţii clare despre tariful aplicabil şi modalitatea de tarifare a apelului sau a mesajelor SMS/MMS de fiecare dată cand li se comunică numărul intern de reţea sau naţional ori codul scurt aferent serviciului cu valoare adăugată (înainte de furnizarea serviciului), precum şi la momentul iniţierii serviciului şi pe parcursul utilizării acestuia", arată Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), într-un comunicat. Astfel, în cazul serviciilor cu valoare adaugată accesate prin apeluri vocale, utilizatorii vor asculta la iniţierea apelului, înainte de livrarea conţinutului, un mesaj de întampinare cu informaţii despre tariful aplicabil, modalitatea de tarifare - pe apel sau pe minut, precum şi durata minimă care va fi tarifată, daca este cazul. Dacă utilizatorii accesează astfel de servicii prin trimiterea mai multor mesaje SMS/MMS, ei vor primi din partea furnizorului mesaje cu informaţii despre tariful serviciului cu valoare adaugată, detaliile serviciului şi eventualul tarif al mesajelor de informare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.