Economic

Romania, pe podium la scăderile de preţuri la case

Ziarul de Vrancea
21 ian 2015 602 vizualizări
Preţurile locuinţelor din Romania au scăzut în trimestrul al treilea al anului trecut cu 2,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2013, înregistrand al treilea mare declin din Uniunea Europeană, unde preţurile au crescut, în medie, cu 2,3%, potrivit datelor Eurostat, biroul de statistică al UE.

Cele mai mari creşteri ale preţurilor locuinţelor au fost consemnate în Irlanda (15%), Estonia (13,2%), Letonia şi Marea Britanie (ambele 11,7%), iar cele mai abrupte scăderi în Slovenia (-5,4%), Italia (-3,8%) şi Romania. Dintre cele 28 de state membre UE, 18 au raportat creşteri anuale, 7 scăderi, două state nu au transmis informaţii către Eurostat, iar datele raportate de Polonia sunt confidenţiale. Indicele preţurilor locuinţelor se referă la evoluţia preţurilor tuturor tipurilor de proprietăţi rezidenţiale cumpărate de gospodării, indiferent de vechime, destinaţie şi proprietarii anteriori. Raportat la trimestrul anterior, preţurile locuinţelor din Romania au coborat cu 0,9% în perioada iulie-septembrie, al doilea mare declin din UE, la egalitate cu Malta. Slovenia a înregistrat cea mai scădere trimestrială a preţurilor locuinţelor, de 1,1%, în timp ce cele mai creşteri ale preţurilor au fost observate în Irlanda (6,2%), Letonia (4,9%) şi Croaţia (4,7%).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.