Economic

Prima femeie la Garda Financiara

Camelia Stănilă
31 oct 2007 928 vizualizări
Garda Financiara a angajat prima femeie comisar, dupa ani in care s-a incercat inlaturarea acestei discriminari din rindul acestei profesii.

La concursul ce a avut loc la jumatatea acestei luni, Garda Financiara si-a completat schema de personal cu doua posturi de debutanti si trei de asistenti, dar si cu un contabil. Pentru a promova examenul, care a constat intr-o prova scrisa si un interviu, erau necesare minim 120 de punte, din maxim 200. Tinara care a reusit sa obtina un post este Raluca Elena Giurgea, de 26 de ani. De altfel, toti cei patru noi angajati sint tineri cu virste cuprinse intre 26 si 33 de ani. "Am avut 20 de candidati, din care 7 au picat testarea psihologica, iar restul de 8 nu au trecut la proba scrisa. De asemenea, am angajat si un contabil, post care nu a existat pina acum in organigrama. Din vara avem insa personalitate juridica si era necesar sa angajam un contabil", a precizat comisarul sef adjunct Marian Lungu. De precizat ca salariile la Garda Fiannciara sint de 572,1 lei pentru debutanti si 742,1 lei, pentru asistenti, la care se mai adauga insa anumite sporuri. (C. S.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.