Economic

Firmele nu se inghesuie cu bilanturile la ORC

Mihai Boicu
13 oct 2007 642 vizualizări
Un numar de 473 de firme nu si-au depus anul trecut bilanturile contabile pe 2005 la Oficiul Registrului Comertului.

In consecinta, ORC a inceput procedurile de dizolvare a acestora si le-a chemat in instanta. Pina acum s-au introdus actiuni pentru dizolvarea a 200 de firme. "Multe firme depun in timpul procesului bilanturile. Chiar daca firma respectiva nu se prezinta, solicitam noi o aminare, poate depune bilantul pina la al doilea termen", ne-a declarat Mircea Dumitrescu, directorul ORC Vrancea. Motivul pentru care ORC trage cit mai mult timp pentru ca firmele sa-si depuna bilanturile este acela ca procedura de dizolvare dureaza foarte mult timp si se face pe cheltuiala statului. Astfel, dupa emiterea unei hotariri judecatoresti de dizolvare se asteapta trei luni pentru ca firma sa-si numeasca un lichidator, apoi, daca nu se intimpla acest lucru, se mai asteapta alte trei luni pentru ca Directia de Finante sa puna un lichidator. Daca nici dupa sase luni nu s-a intimplat nimic, atunci firma este radiata din oficiu. In unele cazuri, dizolvarea unei firme se poate prelungi aproape un an. Din cele 200 de firme care au fost chemate in instanta, 91 si-au depus bilanturile si au scapat de dizolvare. "Abia de anul trecut oamenii au inceput sa constientizeze ca trebuie sa-si depuna bilanturile si la noi. Acestia considera ca daca le-au depus la Finante nu mai este necesar sa vina si la Registrul Comertului", a spus Mircea Dumitrescu. Incepind din 2008, inconvenientul depunerii bilanturilor in doua locuri va fi eliminat, iar oamenii de afaceri vor trebui sa vina cu ele doar la ORC. Deocamdata, cei de la Registrul Comertului mai asteapta inca ca firmele sa-si depuna bilanturile pe 2006, chiar daca aceasta actiune ar fi trebuit sa se incheie la sfirsitul lunii trecute. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.