Economic

Conducerea BCR, restructurata de la centru

Camelia Stănilă
31 aug 2007 4666 vizualizări
La 28 de ani, Cosmin Chelbasoiu a fost propulsat la conducerea sucursalei BCR, pentru a coordona activitatea de retail u din 23 iulie, partea de corporate este in subordinea fostului adjunct Narcis Ghionea

Sucursala Vrancea a Bancii Comerciale Romane (BCR) si-a schimbat conducerea in urma cu aproximativ o luna, reorganizare impusa la nivel natonal dupa preluarea bancii de catre grupul Erste Bank. Directorul Elena Nicolae a fost inlocuita de tinarul Cosmin Chelbasoiu, care la doar 28 de ani a fost propulsat in fruntea activitatii de retail a BCR. In doar cinci ani de cind activeaza in cadrul bancii, Cosmin Chelbasoiu a avansat rapid, in decembrie 2005 preluind coordonarea agentiei BCR din Piata Moldovei. Acesta a absolvit Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor din cadrul Universitatii "Al. I. Cuza" Iasi, dar si Scoala academica de studii postuniversitare "FIBAS", apartinind aceleiasi universitati. De altfel, pentru eficientizarea activitatii, BCR si-a despartit total activitatea de retail, destinata persoanelor fizice si microintreprinderilor, de cea corporate. La nivelul retelei din Vrancea, aceasta reorganizare a devenit operationala din 23 iulie, potrivit informatiilor oficiale obtinute de la Directia de Comunicare a BCR. Astfel, fostul adjunct Narcis Ghionea a fost numit director judetean corporate, fiind se pare printre putinii din fosta conducere a BCR mentinuti pe functie. Narcis Ghionea are 35 de ani si s-a ocupat si pina acum de activitatea destinata persoanelor juridice, in iulie 2006 preluind functia de director executiv Back Office, dupa 3 ani in care a fost director executiv adjunct.


BCR se vrea mai eficienta


Cum in ultimii ani BCR incepea sa piarda teren in fata concurentei acerbe de pe piata bancara, Erste Bank a impus un Program de Integrare si Dezvoltare (IDP), care vizeaza in primul rind orientarea catre client. Oficialii BCR spun ca subfragmentarea clientelei asigura o mai mare flexibilitate. "In cadrul unui proces complex de transformare si dezvoltare avem ca obiectiv principal focalizarea pe client, urmarind concentrarea pe segmente de clienti bine definite in cele doua linii de afaceri clar delimitate - retail si corporate, crearea unor solutii financiare personalizate, oferirea unei game de produse si servicii si realizarea unui grad ridicat de accesibilitate. Fiecare linie are obiective specifice, principiul de baza fiind acelasi: cunoasterea cit mai detaliata a nevoilor clientului pentru a le putea satisface in cit mai mare masura, in functie de resursele ce pot fi mobilizate atit de client cit si de banca", a precizat Cornel Cojocaru, purtatorul de cuvint al BCR. Se pare ca activitatea de retail va fi dezvoltata, nu numai in ceea ce priveste produsele si serviciile, ci si reteaua de unitati. Doar in Focsani au fost deschise recent doua noi agentii, iar sediul sucursalei este in plin proces de reorganizare. "Noul model operational de unitate BCR va oferi servicii de vinzari si consultanta pe segmente de clienti, tranzactii cu numerar, efectuarea de operatiuni rapide, self-service si servicii de vinzare si consultanta ale expertilor din subsidiarele BCR (leasing, asigurari etc.). Totodata, activitatea de retail se va imbogati cu noi produse si servicii: vor fi deschise centre specializate pentru credite ipotecare, va fi lansat serviciul telephone banking, va fi lansat un pachet de servicii legate de contul curent", se arata intr-un comunicat al BCR. Pentru segmentul corporate, in teritoriu au fost infiintate 52 de centre de afaceri, care vor oferi in principal servicii bancare pentru IMM-uri si pentru municipalitatile mici. Oficialii BCR se lauda ca in fiecare judet exista cite un centru de afaceri, insa operatiunile curente ale persoanelor juridice se vor desfasura, in continuare, in unitatile teritoriale de retail. La nivel judetean, noua conducere a BCR si-a stabilit ca obiectiv pe termen scurt si derularea campaniei de stringere de adeziuni pentru fondul de pensii obligatorii al BCR. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.