Economic

Finanţele şi-au depăşit planul pe 2013

Mihai Boicu
23 ian 2014 911 vizualizări
finanţiştii au avut încasări mai mari anul trecut la toate capitolele, în comparaţie cu 2012

Activitatea Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP)  în anul 2013 a fost mai bună decat în anul precedent, potrivit cifrelor prezentate de Marian Lungu, şeful de administraţie. Gradul de realizare a programului de încasare transmis de Ministerul Finanţelor Publice a fost de 103,34%, fiind încasate 709,52 milioane lei. Chiar şi cu sarcina suplimentară transmisă de Agenţia Naţională a Finanţelor Publice, programul de încasări de 102,79%. Veniturile la bugetul de stat au fost de 296,71 milioane lei, mai mari cu 26,28% faţă de 2012, în timp ce la sănătate veniturile s-au ridicat la 113,51 milioane lei, cu 4,19 milioane lei peste realizările anului precedent. Bugetul asigurărilor sociale de stat a avut venituri de 290,99 milioane lei, cu 23,75 milioane lei. Şi la şomaj încasările au fost mai mari, de 8,31 milioane lei. În total, veniturile obţinute de AJFP din încasări au fost mai mari cu 54,8 milioane lei. “În 2013 a crescut gradul de conformare voluntară şi numărul contribuabililor care depun declaraţii online”, a afirmat Marian Lungu, şeful AJFP. Acesta şi-a propus ca în 2014 instituţia să respecte prevederile legale şi să se comporte la fel cu toţi contribuabilii. (M. BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.