Economic

Termenele obligaţiilor fiscale: Zece declaraţii de depus pană vineri

Ziarul de Vrancea
17 dec 2013 1417 vizualizări
Administraţia Finanţelor Publice nu lucrează în zilele de 31 decembrie 2013 şi 3 ianuarie 2014, iar vineri programul se încheie la ora 14.00, aşa că nu lăsaţi depunerea declaraţiilor fiscale pe ultima sută de metri a anului

Au mai rămas puţine zile lucrătoare pană la sfarşitul anului, iar finanţiştii vă sfătuiesc că nu intraţi în 2014 cu datorii neachitate sau cu declaraţii nedepuse la termen. Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vrancea reaminteşte contribuabililor că vineri, 20 decembrie 2013, inclusiv, trebuie depuse la organul fiscal competent, după caz, următoarele formulare:
     Notificarea privind aplicarea/încetarea aplicării sistemului T.V.A. la încasare, formular 097. Se depune de către persoanele impozabile înregistrate conform art.153 şi care se află înscrise în „Registrul persoanelor impozabile care aplică sistemul T.V.A. la încasare”, a căror perioadă fiscală este luna şi care au depăşit cifra de afaceri de 2.250.000 lei în luna noiembrie 2013.
     Declaraţia privind obligaţiile de plată la bugetul de stat, cu termen lunar, pentru obligaţiile bugetului de stat aferente lunii noiembrie 2013, formular 100.
     Declaraţia privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate, cu termen lunar pentru obligaţiile aferente lunii noiembrie 2013, formular 112.
     Declaraţia privind veniturile sub formă de salarii din străinătate obţinute de către persoanele fizice care desfăşoară activitate în România şi de către persoanele fizice române angajate ale misiunilor diplomatice şi posturilor consulare acreditate în România, pentru obligaţiile aferente lunii noiembrie 2013, formular 224.
     Decontul de taxă pe valoarea adăugată, cu termen lunar, pentru obligaţiile bugetului de stat aferente lunii noiembrie 2013, formular 300.
Atenţie! Decontul de depune şi de către contribuabilii care au solicitat scoaterea din evidenţă ca plătitor de T.V.A. conform art.152 alin.(7) Cod Fiscal până la 10.noiembrie.2013.
     Decontul special de taxă pe valoarea adăugată, formular 301, pentru contribuabilii înregistraţi în scopuri de T.V.A., conform art.153 indice 1 Cod Fiscal şi care au efectuat achiziţii intracomunitare în luna precedentă, achiziţii intracomunitare de mijloace de transport care nu sunt considerate noi conform art.125 indice 1 alin.(3), contribuabilii care au efectuat achiziţii de servicii intracomunitare pentru care beneficiarul este obligat la plata T.V.A., precum şi pentru contribuabilii neînregistraţi şi care nu au obligaţia înregistrării, care au efectuat achiziţii intracomunitare de mijloace de transport noi sau produse accizabile.
     Declaraţia privind sumele rezultate din ajustarea taxei pe valoarea adăugată, formular 307. Se depune de către persoanele impozabile: pentru operaţiunile prevăzute la art.128 alin.(7) Cod Fiscal; pentru ajustarea T.V.A. de către locatarul/utilizatorul activelor corporale fixe achiziţionate printr-un contract de leasing, dacă transferul dreptului de proprietate asupra bunurilor are loc după scoaterea din evidenţa persoanelor înregistrate în scopuri de T.V.A. a locatarului/utilizatorului în baza prevederilor art.152 alin.(7) Cod Fiscal; pentru ajustarea T.V.A.de către persoana impozabilă pentru care înregistrarea în scopuri de T.V.A. a fost anulată conform art.153 alin.(9) lit.a) – e) sau lit.g) Cod Fiscal, care nu a efectuat ajustările de taxă conform art 128 alin.(4), art.148, 149 sau 161 Cod Fiscal în ultimul decont depus înaintea scoaterii din evidenţa persoanelor înregistrate în scopuri de T.V.A. sau care a efectuat ajustări incorecte.
     Declaraţia privind taxa pe valoarea adăugată datorată de către persoanele impozabile al căror cod de înregistrare în scopuri de T.V.A. a fost anulat conform art.153 alin.(9) lit.a) – e) din Codul Fiscal, formular 311. Se depune de către persoanele impozabile al căror cod de înregistrare în scopuri de T.V.A. a fost anulat conform prevederilor art.153 alin.(9) lit.a) – e) Cod Fiscal şi care efectuează în perioada în care nu au cod valabil de T.V.A. livrări de bunuri/prestări de servicii şi/sau achiziţii de bunuri şi/sau de servicii pentru care sunt obligate la plata taxei pe valoarea adăugată.
     Declaraţia recapitulativă privind livrările/achiziţiile/prestările intracomunitare pentru obligaţiile de declarare aferente operaţiunilor desfăşurate în luna noiembrie 2013, formular 390 VIES.
     Declaraţia informativă privind livrările/prestările şi achiziţiile efectuate pe teritoriul naţional, formular 394, pentru declararea operaţiunilor desfăşurate în lina noiembrie 2013 de către plătitorii de T.V.A. cu perioadă fiscală lunară.
     Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vrancea atenţionează contribuabilii că 20 decembrie 2013 este şi termen limită pentru achitarea creanţelor fiscale.
De reţinut că Administraţia Finanţelor Publice nu lucrează în zilele de 31 decembrie 2013 şi 3 ianuarie 2014. În data de 27 decembrie administraţia va funcţiona cu program normal de lucru, respectiv între orele 0800-1400. Pentru recuperarea zilelor stabilite ca libere prin ordin de ministru, AJFP va lucra în plus în perioada 16.12.2013-23.12.2013, cand programul de lucru va fi zilnic de luni până vineri între orele 0800-1730 şi în perioada 06.01.2014-13.01.2014, cand programul va fi zilnic, de luni până joi între orele 0800-1730, iar vineri între orele 0800-1500 . (Camelia MARIN)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.